základní skupiny - skupina G, 6. kolo
10.12.2020 21:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Braga v pohodě přehrála Zarju, dala jí v závěru dvě branky

Braga se doma bez potíží prosadila dvakrát, tentokrát jí Zarja mnoho problémů nenadělala. O góly Portugalců se zasloužili Ricardo Horta s hostujícím Abu Hannou.

Braga bojovala o hodně, protože se na dálku přetahovala s anglickým Leicesterem o první místo ve skupině. O body ji tentokrát přijel vyzvat celek Zarja Luhansk. A hostům trvalo sotva šest minut, než otevřeli svou hru a málem za to dostali nepěkně přes prsty. V pokutovém území se nejprve do šance dostal Ruiz, který trefil protihráče na zadní tyči. Od něj se míč odrazil k naprosto osamocenému Teixeirovi, který však trestuhodně přestřelil!

Jinak se ale diváci ani na jedné straně bavit nemohli, protože obě jedenáctky předváděly bezkrevný výkon plný zdlouhavých kombinací bez nějakého rychlejšího nebo dramatičtějšího zakončení.

Na další šanci jsme čekali vlastně až do 36. minuty. V ní si André Horta dokázal poradit s prvním obráncem a našel krásným pasem Carma. Ten ve vápně nabíhal na zadní tyč, odpoutal se od obránce a z voleje vypálil, jenže mířil hodně nepřesně a míč poslal daleko od brány. O pár minut později uháněl sám na brankáře Ševčenka Ruiz, jenže svého soka nakonec nepřekonal.

I kus druhé půle nabízel jen strnulou a bezkrevnou podívanou bez větších šancí. Až v 58. minutě se Braga málem dočkala vedení. Z přímého volného kopu pálil Novais a měl tu smůlu, že míč z jeho kopačky otřel jen břevno! Větší štěstí měli domácí v 61. minutě. Galeno na kraji vápna snadno umotal obránce před sebou a pálil na Ševčenka. Míč si nakonec do vlastní brány při pokusu o obranný zákrok vstřelil Joel Abu Hanna.

V 68. minutě pak uzavřel skóre na konečných 2:0 Ricardo Horta. Naběhl si do vápna na brilantní průnikovou nahrávku od Medeirose a snadno zakončil - 2:0. Braga končí skupinu na druhém místě.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
John Obi Mikel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele