základní skupiny - skupina I, 2. kolo
29.10.2020 18:55 CET
1 : 3
(0:0)

Reportáž

Paco Alcácer v obležení spoluhráčů (© AFP)

Villarreal po skvělé koncovce vyhrál nad Karabachem o dvě branky

Španělský Villarreal se dlouho trápil s Karabachem a hodně dlouhou dobu se nemohl prosadit, navíc zhruba čtvrthodiny před koncem inkasoval. Ovšem poté výrazně zvýšil své obrátky a dokázal vývoj otočit, jelikož stihl vsítit hned tři branky. Největší favorit skupiny I se proto udržel v čele tabulky s plným bodovým ziskem, Karabach naopak zůstává na nule a výrazně se snížila jejich naděje na jarní fázi Evropské Ligy.

Domácí se v azylu v Istanbulu přitom neprezentovali úplně špatným výkonem a i přes jasnou střeleckou převahu favorizovaného soupeře drželi krok, celkově měli míč v držení z osmačtyřiceti procent. Úvodní poločas toho příliš zajímavého nenabídl, první větší možnost byla k vidění krátce po čtvrthodině hry. Čtyřiatřicetiletý zkušený útočník Bacca si naskočil na parádní centr z pravého křídla od Triguerose a svou dobrou hlavičkou orazítkoval protější tyč.

Po odehrané půlhodině se postavil k přímému volnému kopu z nadějné pozice Trigueros a mířil do levé šibenice, avšak skvělý zákrok předvedl gólman Mähämmädäliyev a balón odvrátil na rohový kop. Hosté se po změně stran snažili přidat a v 55. minutě nebyl daleko od skórování Chukwueze, jenž po parádní nabídce od Baccy zkusil vystřelit k vzdálenější konstrukci a fantastický domácí strážce branky znovu zabránil téměř jisté pohromě.

Stejný hráč se v ještě lepší pozici zjevil o osmi minut později, kdy díky výtečné práci Kuba a následné zpětné přihrávce pálil osamocen z první, jenže bližší tyč trestuhodně minul o několik decimetrů. Pak se nedokázal prosadit ani Costa, jehož nenápadný pokus skončil v boční síti. Domácí výběr výborně prorazil v 78. minutě. Do senzačního vedení ho poslal Owusu Kwabena, jenž obdržel parádní oblouček od Patricka Andradeho a okamžitou ranou překonal marně se natahujícího gólmana Rulliho.

Neuběhly však ani dvě minuty a svěřenci trenéra Unaie Emeryho bleskově srovnali stav. Yeremi si v levém rohu pokutového území posunul míč do výhodnější pozice a následně ukázkově zavěsil do bližšího horního rohu, Mähämmädäliyev se jen naprázdno proletěl vzduchem. Rozhodující okamžik se zrodil za další čtyři minuty, kdy otočil vývoj střídající kanonýr Paco Alcácer.

Sedmadvacetiletý španělský forvard převzal zpětnou nahrávku od Chukwuezeho a po zemi z hranice brankového území snadno rozvlnil síť. V nastaveném čase se ve vlastní šestnáctce dopustil nedovoleného zákroku Hüseynov a český rozhodčí Pavel Orel bez váhání ukázal na penaltový puntík, balón si pak postavil hrdina Alcácer. Mähämmädäliyev sice vystihl směr střely a na míč si dokonce i sáhl, ale v cestě mezi tři tyče mu zabránit nedokázal.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, whoscored.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Akinfeev

0:2

Reagovat
John Obi Mikel

1:2

Reagovat
Elmas

0:1

Reagovat
Seydou Doumbia

0-3

Reagovat
Messiáš

1:2

Reagovat
Kily

Alcácer je klasik, ten se nepotřebuje ani rozkoukávat a ty dva kusy tam prostě pošle

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele