Reportáž

Arouna Koné (© AFP)

Sivasspor porazil Karabach i podruhé a notně oživil naděje na postup

Karabach nebodoval ani ve čtvrtém zápase v řadě, a ačkoli souboj se Sivassporem neměl rozehraný vůbec špatně, nakonec rozhodl o svém předčasném neúspěchu v hlavní fázi Evropské ligy. Nejenže už nemůže postoupit do jarního play-off, dokonce je jasné, že skončí v tabulce poslední, neboť získal zároveň také horší vzájemné zápasy právě s tureckým sokem.

Hostující trenér Riza Calimbay neměl před tímhle důležitým duelem, kterým reálně oživil šance na postup do další fáze evropských pohárů, vůbec jednoduchou úlohu. Oproti ligovému klání na hřišti Karagümrüksporu udělal pouze dvě změny v sestavě, a to z jediného prostého důvodu. Neměl zkrátka na výběr, neboť proti Karabachu měl k dispozici jen patnáct hráčů.

Jeho mužstvo totiž setnuly problémy s koronavirem, a tak na hřiště nemohl poslat zásadní prvky v podobě Faycala Fajra, Olarenwajua Kayodeho i Mustafy Yatabarého. Ve finále však i domácí stratég Gurban Gurbanov musel pracovat pouze s okleštěným složením. Měl na lavičce náhradníků jen pět hráčů, také jeho kabinu pravděpodobně zasáhla nemoc COVID-19.

Do utkání lépe vstoupili domácí, kteří se hned v 8. minutě ujali vedení. Matič ze středového kruhu vyslal parádní kolmici na rozeběhnutého Zoubira, ten zleva naběhl do pokutového území, odkud nasměroval míč po zemi přesně ke vzdálenější tyčce. Na druhé straně se v 15. minutě snažil o vyrovnání Koné, jeho hlavičku ovšem polapil gólman Mähämmädälijev.

Své odměny se Sivasspor dočkal až pět minut před obrátkou. Bránící Garajev ve vzduchu na čáře šestnáctky trefil rukou do obličeje podnikajícího Öztekina, který se ani neskácel na zem, a sudí Kehlet nařídil poměrně dost přísnou penaltu. K té se postavil Koné, a ačkoli směr jeho zakončení Mähämmädälijev vystihl, balón v cestě za brankovou čáru zkrátka nestačil zastavit.

V 51. minutě celek z Ázerbájdžánu vsítili svůj druhý gól díky Matičovi, který z hranice vápně propálil vše, co mu stálo ve výhledu, hosté se každopádně nevzdali a strhli ve finále výhru ve svůj prospěch. V 58. minutě se trefil Kayode těsně po svém příchodu na trávník, to když hlavou využil pas Öztekina, a v 79. minutě zacílil Koné na bližší tyčku po pobídce Ciftciho.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
EverlastD

0:0

Reagovat
John Obi Mikel

2:2

Reagovat
Sotuen

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele