základní skupiny - skupina F, 6. kolo
10.12.2020 18:55 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Alkmaar v Rijece neuspěl a s Evropskou ligou se loučí

Alkmaar promarnil obrovskou možnost probojovat se do vyřazovací fáze Evropské ligy a rozhodující duel na půdě chorvatské Rijeky jednoduše nezvládl. Až téměř do samého závěru byl k vidění nerozhodný výsledek, ovšem o vítězství domácích v poměru 2:1 rozhodl Ivan Tomečak. Hostům by ke kýženému druhému místu nestačila ani remíza, neboť španělský Real Sociedad získal bod v Neapoli.

Hosté měli situaci ve svých rukách a k účasti mezi dvaatřicítkou nejlepších potřebovali v Chorvatsku ukořistit všechny tři body, domácím totiž prakticky o nic nešlo. Jejich skvělé působení v předchozím průběhu tak nakonec vyznělo do ztracena. AZ vstoupilo do čtvrtečního utkání aktivněji a první zajímavější moment se zrodil po osmi minutách hry, ale ruský rozhodčí Karasev nenařídil pokutový kop po ošemetném pádu Boadua.

Přesně v polovině úvodního dějství měl na hlavě změnu stavu Stengs, jenomže ze středu šestnáctky mířil těsně vedle levé konstrukce. Přesně po odehrané půlhodině zahrozil Jesper Karlsson, nicméně jeho přízemní střelu z mírného úhlu vyrazil pozorný gólman Nevistić do strany. Ihned nato domácí skvěle prorazili a rozvlnili síť zásluhou Galoviće, avšak jeho branka neplatila vinou těsného ofsajdu.

Rijeka vstoupila do druhého dějství s velkou vervou a vedoucího gólu se dočkala v 51. minutě. Po chybné rozehrávce ve středu hřiště se dostal do samostatného úniku Luka Menalo a zakončil ho s grácií, neboť přízemním pokusem překonal bezmocného brankáře Bizota. Za další dvě minuty promarnil obrovskou možnost na vyrovnání Gudmundsson, když z bezprostřední blízkosti nepochopitelně pálil o decimetry vedle bližší tyče.

O tři minuty později se jasný favorit přeci jen dočkal. Owen Wijndal převzal nahrávku od Stengse a z dvaadvaceti metrů zavěsil přímo do pravého spodního růžku. Domácí klub si chtěl vzít zpět své vedení v 67. minutě, ovšem Andrijašević hlavičkoval příliš vysoko. Svěřenci trenéra Pascala Jansena si výrazně zkomplikovali situaci necelou čtvrthodinu před závěrečným hvizdem.

Karlsson při snaze odkopnout míč tvrdě zasáhl kopačkou do obličeje Štefulja a Karasev mu nekompromisně ukázal přímou červenou kartu. Alkmaar v samém závěru hodně riskoval a nakonec na to doplatil ve třetí minutě nastavení. Po rychlém brejku unikl na pravé straně Lončar a jeho zpětná přihrávka propadla až ke zcela volnému Tomečakovi, jenž po elegantní kličce napálil balón do poloprázdné branky.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, whoscored.com, livesport.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
John Obi Mikel

0:2

Reagovat
Ranoth

dementi

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele