osmifinále - odvety
18.03.2021 18:55 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Radpst hráčů Granady (© AFP)

Molde v odvetě zdolalo Granadu, na postup to však nestačilo

Norské Molde se i v osmifinále Evropské ligy prezentovalo ve výtečném světle a výrazně potrápilo Granadu, kterou díky pozdní brance nakonec zdolalo po výsledku 2:1. Kvůli úvodní porážce 0:2 na španělské půdě sice končí v druhé nejprestižnější evropské klubové soutěži, za své výkony se však v žádném případě nemusí stydět. Hosté naopak proklouzli do čtvrtfinále, i když na maďarské půdě nepředvedli zcela ideální výkon.

Granada vstoupila do tohoto střetnutí o něco lépe a první možnost si vypracovala po čtyřech odehraných minutách. K nepříjemné střele se odhodlal brazilský útočník Kenedy, ovšem pravou tyč přeci jen o kousek minul. Vzápětí zahrozil na opačné straně Sigurdarson, nicméně po přihrávce od Aursnese selhal v nadějné příležitosti a placírkou minul břevno o značný kus. Po necelých dvaceti odehraných minutách byl znovu vidět hostující Kenedy.

Ten napřáhl z necelých pětadvaceti metrů, míč dobře kroutil do vzdálenějšího spodního rohu a brankář Linde měl co dělat, aby ho odvrátil do zámezí. Molde z ničeho nic udeřilo po necelé půlhodině hry. Po rychlé akci na pravém křídle se dostal k přízemnímu centru Ulland Andersen a hledal před brankou některého ze svých spoluhráčů. Balón se snažil odkopnout do bezpečí vracející se Jesús Vallejo, ale zasáhl ho tak nešťastně, že rozvlnil vlastní síť.

Poté dokonce mohl umazat dvoubrankové manko z prvního střetnutí Eirik Hestad, jenomže dorážkou z bezprostřední blízkosti nevyzrál na vynikajícího gólmana Ruie Silvu. Hostující brankář se znovu blýskl čtvrthodiny po změně stran, když na poslední chvíli vytěsnil do bezpečí projektil Björnbaka. Silva předvedl svůj nejdůležitější zákrok přesně v polovině druhého dějství, tentokráte famózně zneškodnil samostatný únik Fofany.

Granada se dočkala uklidňujícího gólu v 72. minutě. Střídající veterán Roberto Soldado se ani ne po pěti minutách strávených na trávníku dostal k prudké hlavičce v brankovém území protivníka a překonal marně se natahujícího Lindeho. Poté tempo hry přeci jen trochu upadlo a outsider tohoto dvojzápasu vsítil rozdílovou trefu minutu před koncem.

Nově příchozí Eteki totiž velmi neobratně poslal k zemi rozběhnutého Knudtzona a srbský rozhodčí Jovanović okamžitě nařídil pokutový kop. K němu se postavil Hestad a bez jakýchkoli nervů zkušeně zamířil doprostřed branky. Molde se na nic jiného už nezmohlo, k vytouženému postupu by navíc muselo vsítit ještě dva góly.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
John Obi Mikel

1:3

Reagovat
Elmas

0:0

Reagovat
EverlastD

0:2

Reagovat
Hiko

2:1

Reagovat
Messiáš

Akorat Kennedy jezdi a mota s tou obranou Molde. Toho snad Granada vykoupi, straslive se zvedl i treba oproti minule sezone v Getafe

Reagovat
Stana95

trochu škoda že ta pohádka nepokračuje dál, ale Molde letos ostudu neudělalo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele