základní skupiny - skupina I, 4. kolo
26.11.2020 18:55 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Álex Baena (© AFP)

Villarreal na hřišti Maccabi remizoval, oslavy předčasného postupu se tak nekonaly

Villarreal se ještě jistým postupujícím do další fáze Evropské ligy nestal. Na půdě Maccabi uhrál totiž pouze plichtu, přišel o svou stoprocentní bilanci, a protože do karet mu nehrál ani výsledek souběžně hraného klání Karabachu se Sivassporem, bude si muset na své oslavy počkat. Aktuálně disponuje čtyřbodovým náskokem na třetí příčku.

Žlutá ponorka potřebovala udělat ještě poslední krok k tomu, aby se mohla radovat z předčasného úspěchu po čtyřech kolech, skutečnost udržení se na prvních dvou příčkách bez ohledu na zbývající program jí ovšem mohla zaručit jedině výhra. I proto, že Maccabi zkraje listopadu skolila doma snadno čtyřmi brankami, plnila v Izraeli roli jednoznačného favorita.

Oběma mužstvům se v rámci prvního poločasu v ofenzívě opravdu moc nedařilo. Šancí bylo vážně poskrovnu, čili ten nejzásadnější moment přišel na řadu až těsně před přestávkou. Bacca si ve středu pole všiml, že může poslat snadnou přihrávku na Álexe Baenu, ten se najednou ocitl zcela sám před brankářem Danielem, jehož bez větších obtíží překonal.

Nicméně jak dobře zakončil Villarreal dějství první, tak bídně vstoupil do toho druhého. Svěřencům trenéra Giorgose Donise se podařilo vyrovnat už ve 47. minutě poté, co Dor Peretz sklepl míč hlavou v šestnáctce pro nehlídaného Pešiče, ten měl dostatek času a prostoru pro střelbu, a z halfvoleje z hranice brankového území nasměroval svůj pokus pod břevno.

Domácí dokonce nebyli daleko od zaznamenání druhého gólu, avšak Pešič tentokráte nebyl úspěšný v koncovce a z rychlého brejku zamířil pouze vedle brány. Mužstvo kouče Unaie Emeryho se do útoku nikterak nehnalo, nijak nereagovalo ani během vlastní krátké početní výhody, to když v závěru červenou kartu inkasoval Saborit za postrkování s Rubénem Peňou.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
EverlastD

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
John Obi Mikel

1:0

Reagovat
Sotuen

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele