základní skupiny - skupina I, 6. kolo
10.12.2020 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Maccabi Tel Aviv (© AFP)

Saborit vystřelil Maccabi Tel Aviv postup na úkor Sivassporu

Přímý souboj o druhé postupové místo mezi telavivským Maccabi a Sivassporem skončil lépe pro izraelský výběr, který, stejně jako v rámci říjnového duelu, skolil svého protivníka o jednu branku. Spolu s prvním Villarrealem, jenž si zajistil s předstihem prvenství ve skupině, se tak může těšit z jarní fáze Evropské ligy. Jediný gól tohoto klání zařídil Enric Saborit.

Matematika ohledně zisku druhé příčky byla jednoduchá. Domácí nesměli s nováčkem této soutěže prohrát, hosté potřebovali k postupu bezpodmínečně zvítězit. Riza Calimbay, kouč klubu ze Sivasu, každopádně neměl úplně snadnou úlohu, neboť k dispozici měl pouze třináct hráčů. A možná že i faktor únavy nakonec rozhodl ve prospěch Maccabi.

Byť svěřenci trenéra Giorgose Donise drželi méně míč na svých kopačkách a vyprodukovali i o šest střel na bránu méně, udrželi čisté konto zřejmě i kvůli tomu, že v defenzivě působili jakýmsi čerstvějším a svěžejším dojmem. Jejich soupeř se pravidelněji do nebezpečnějších šancí nepropracovával, až v závěru prvního dějství poprvé výrazněji zasahoval Daniel.

Domácí gólman si totiž musel dát pozor na zakončení Gradela, přičemž ve druhém poločase Sivasspor přímo do prostoru tří tyčí nezamířil ani jednou. Ani telavivský celek nehrál v útoku vyložený prim, přesto jednoho přesného zásahu docílil z celkových dvou pokusů na branku, to když Saborit v 66. minutě levačkou nasměroval dělovku parádně do šibenice.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, livesport.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Elmas

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
John Obi Mikel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele