základní skupiny - skupina H, 2. kolo
29.10.2020 18:55 CET
2 : 2
(0:2)

Reportáž

Celtic neudržel dvougólový náskok z první půle, v Lille pouze remizoval

Lille odvrátilo svou vůbec první porážku napříč všemi soutěžemi, poněvadž se mu podařilo dohnat dvoubrankové manko. V tabulce skupiny H však přišlo o průběžnou vedoucí příčku, a to na úkor AC Milán, který v souběžně hraném klání skolil Spartu. Hosté alespoň mohli být ve finále rádi za tu skutečnost, že na severu Francie urvali svůj první bod v Evropské lize.

Třikrát v řadě se Celticu nepodařilo zvítězit poté, co v domácím derby s Rangers prohrál. Následovala porážka s AC Milán a také pouhá plichta v Abeerdenu, protože však hostující lodivod Neil Lennon již měl k dispozici Odsonneho Édouarda i Nira Bittona, kteří překonali onemocnění COVID-19, očekávalo se, že dojde k jakémusi výsledkovému i hernímu zlepšení.

Jenže paradoxně, když oba dva v průběhu druhé půle zasáhli do hry v rolích náhradníků, přišli The Bhoys poměrně záhy na Stade Pierre-Mauroy o dvougólové vedení. O to se mimochodem postarali ještě před přestávkou, a to díky norskému záložníkovi Elyounoussimu. Svůj první přesný zásah zaznamenal ve 28. minutě, ten druhý pak o čtyři minuty později.

LOSC bylo v tomto utkání pasováno do pozice mírného favorita a proti svému soupeři se prakticky od úvodního hvizdu severomakedonského sudího Stavreva tlačilo do útoku. Ve 13. minutě prověřil schopnosti Baina zakončující Soumaré, avšak hostující gólman si stačil poradit, v 16. minutě se snažil prosadit z přímého kopu Yazici, ale Bain znovu zasáhl.

Až po dvaceti minutách hry zahrozil poprvé výrazněji taktéž Celtic. Ajetimu se podařilo rozvlnit síť, nicméně jeho branka nebyla uznána pro porušení pravidla o ofsajdu. Nakonec se však celek z Glasgowa dočkal své odměny poté, co obránce Çelika obral o míč Ajeti, jeho spoluhráč Elyounoussi si ho následně navedl za šestnáctku a technicky zamířil k tyči.

"Dogám" bylo ještě více úzko o pár chvil později, to když Frimpong zprava poslal přihrávku do vápna, tam našel Elyounoussiho, který skrytou střelou po zemi překonal brankáře Maignana podruhé. Ve 38. minutě se reprezentant ze Skandinávie pokoušel o zkompletování hattricku, svou hlavou ovšem ze slušného postavení balón do prostoru třech tyčí zkrátka nenasměroval.

Svěřenci trenéra Christopheho Galtiera mohli snížit pro ně nepříznivý stav ve 40. minutě. Stoper Duffy v blízkosti hranice vlastního pokutového území, možná spíše před ním, podrazil nešikovně podnikajícího Davida, penalta byla přesto nařízená, a postavil se k ní sám faulovaný. Avšak Bain pokus Kanaďana směřující doprostřed brány vyrazil nohama pryč.

Ve 44. minutě nenašel odpověď na negativní skóre Botman, který orazítkoval pouze brankovou konstrukci, každopádně v rozmezí 67. a 75. minuty Lille přece dvakrát skórovalo a urvalo remízu. Nejprve na zadní tyčce po Yaziciho pasu z rohového čtvrtkruhu a sklepnutí od Soumaora zacílil přesně Çelik, vyrovnání pak zařídil ve vápně dobře se orientující Ikoné.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, livesport.cz, uefa.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Akinfeev

3:0

Reagovat
John Obi Mikel

2:0

Reagovat
tlaci

3:1

Reagovat
Hiko

3:1

Reagovat
Elmas

2:1

Reagovat
Seydou Doumbia

3-1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele