základní skupiny - skupina H, 4. kolo
26.11.2020 18:55 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Jonathan Bamba (© AFP)

Milán veze z Lille bod

Druhé utkání mezi Lille a AC Milán skončilo remízou 1:1. Milánští se ujali vedení brankou Samuela Castilleja, ale domácí Dogy zaslouženě vyrovnaly prostřednictvím Jonathana Bamby. Situace se i díky výhře Sparty nad Celticem dramatizuje a ve hře o postup zůstávají tři týmy. Vedení si o bod udrželo Lille právě před milánským soupeřem. O další dva body zpět je Sparta.

AC Milán dorazil do Francie bez zraněného Zlatana Ibrahimoviće a trenérského dua Pioli - Murelli. V roli hlavního kouče se tak objevil stejně jako v ligovém zápase proti Neapoli Daniele Bonera. Jeho protějšek Christopher Galtier zase nemohl využít služeb Portugalce Renata Sanchese. Lille v prvním zápase vyhrálo na San Siru 3:0 a italský gigant měl co oplácet.

Utkání bylo od začátku poměrně opatrné a svázané taktikou. První varování vyslal směrem na Donnarummu až po několika minutách útočník Yazici, když se po chybě Tonaliho dostal rychle do zakončení, ovšem svatyni netrefil. Milán nebyl směrem dopředu nijak zvlášť aktivní a před koncem prvního poločasu se dostal pod tlak domácích. Araújo zkoušel technicky překvapit Donnarummu, ale ten vyrazil balón na rohový kop. Krátce na to se Yazici dokázal uvolnit přes Kjaera, ovšem v zakončení nebyl přesný. Do třetice pak donutil k výtečnému zákroku Donnarumu aktivní Araújo. Převážně taktická bitva v prvním poločase žádný gól nepřinesla.

Galtier ani Bonera se nerozhodli využít střídání a do druhého poločasu vstoupily obě jedenáctky beze změn. To však nezabránilo rychlé změně skóre. Hned ve 46. minutě vyslal lahůdkovou přihrávku rozeběhnutému Rebićovi Tonali. Chorvatský útočník postupoval sám na Maignana, ale rozhodl se nezakončovat, počkal na náběh Castilleja, který pak bez problému trefil odkrytou branku.

Nicméně milánské vedení vydrželo jen do 65. minuty, než David sklepl balón pro Jonathana Bambu a jeho střela s pomocí Kjaerovy teče skončila za zády Donnarummy. Vzhledem k průběhu utkání byl nerozhodný stav pro obě strany zasloužený. Zápas poté znovu nabral předchozí tempo, navíc plichta stačila oběma účastníkům a ti se nikam nehrnuli. Ve zbytku utkání už se žádná velká šance nekonala a oba celky tak získávají po bodu. AC Milán znovu Lille neporazil a situace ve skupině H se i díky vítězství Sparty dramatizuje. V příštím kole Rossoneri přivítají na San Siru Celtic a Lille čeká domácí utkání se Spartou.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
EverlastD

2:1

Reagovat
John Obi Mikel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Výhra ac dneska

Reagovat
Morgue

5:0 Lille se zalekne a nedorazí na vlastní stadion a svede to na covid

Reagovat
Sotuen

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:4 juchůůůů FORZA MILAN

Reagovat
Pharrell

1-1 1-2

Reagovat
Morgue

Za mě podprůměrný výkon celého týmu. Příslo mi jako by se na tom hřišti viděli poprvé. Po srovnání skóre to byl neskutečně ustrašený výkon. Což na jednu stranu chápu, když cítím z každého doteku obavu jestli budu týmem pochpen...

Reagovat
milanista9

ACM taky nic extra.

Reagovat
Morgue

Máš pocit, že jsem mluvil o Lille? Píšu tady o ACM...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele