základní skupiny - skupina D, 6. kolo
10.12.2020 18:55 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Rangers vyhráli na půdě Lechu a ovládli skupinu D

Rangers urvali své čtvrté vítězství ve skupině D a zajistili si postup z prvního místa před Benficou. Tříbodový výsledek jim stačil k jistotě konečné první příčky v tabulce, jelikož s portugalským výběrem měli lepší vzájemné zápasy, a za svým cílem si v Poznani dokráčeli především zásluhou udržení čistého konta. Sami jinak v utkání skórovali ve dvou případech.

Ve finále by ovšem svěřencům manažera Stevena Gerrarda stačilo uhrát i bod, protože Benfica v souběžně hraném klání v Lutychu nakonec pouze remizovala. Tenhle výsledek měl každopádně negativní vliv právě na Lech, jehož končená porážka nakonec odsunula na poslední místo. Jemu by mimochodem plichta vyhovovala, v tu chvíli by skončil aspoň třetí.

Po statistické stránce nebylo mužstvo kouče Dariusze Žurawa o nic horší než to z Glasgow, v koncovce bylo ovšem daleko neúspěšnější. Třeba v 15. minutě se objevil ve slušné možnosti Šatka, svou hlavičku ale namířil trestuhodně mimo bránu. A naopak Rangers proměnili v gól prakticky svou první větší příležitost, kterou si vypracovali ve 31. minutě.

Individuální chybu vytvořil ve středu pole Kamiňski, který míč přihrál protihráči Ittenovi, ten měl před sebou hodně prostoru, nakonec jednoduše ukličkoval stopera Crnomarkoviče a dělovkou propálil gólmana Bednarka. V 51. minutě mohl náskok The Gers navýšit Hagi, Bednarek si ovšem stačil poradit. Hůře se mu nicméně již vedlo osmnáct minut před koncem.

Nezachytil totiž táhlou hlavičku Goldsona, která tak skončila na břevně, a s dorážkou přispěchal Hagi, který již zacílil tak, jak potřeboval. Lech se na žádnou odpověď ve zbývajících okamžicích střetnutí nezmohl. Ba naopak ho ještě od třetí inkasované branky uchránil Bednarek, jenž musel polapit pokus stále neúnavného a těžko udržitelného Hagiho.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, bbc.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
John Obi Mikel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele