základní skupiny - skupina K, 2. kolo
29.10.2020 18:55 CET
1 : 4
(0:2)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Michael Liendl (© AFP)

Feyenoord vyhořel s Wolfsbergerem a stále zůstává bez bodu

Nizozemský Feyenoord se v poslední době nenachází v úplně nejlepším rozpoložení a hodně bídnou formu potvrdil také v základní skupině K, když naprosto senzačně nestačil na trápící se rakouský Wolfsberger ve vysokém poměru 1:4. Hosté zažili naprosto úchvatný start do čtvrtečního utkání a už po necelé čtvrthodině hry vedli díky dvěma brankám hrdiny Michaela Liendla, který navíc po odehrané hodině zkompletoval hattrick.

Rotterdamský celek klesl v tabulce na poslední čtvrtou pozici s jediným bodem na kontě a v boji o postup do vyřazovací fáze to nebude mít vůbec jednoduché. Naopak AC se senzačně vyšvihlo do čela tabulky se čtyřmi body a svými dosavadními výkony zatím nebývale překvapuje. První důležitý moment se zrodil již ve 4. minutě, kdy Botteghin ve vlastní šestnáctce trefil nohy protihráče a srbský rozhodčí Jovanović po udělení žluté karty nařídil pokutový kop.

K němu se postavil již zmiňovaný Liendl a přízemní střelou k levé tyči uspěl, gólmana Bijlowa totiž poslal na opačnou stranu. Neuběhlo ani dalších devět minut a hosté kopali svou druhou penaltu, Nieuwkoop totiž nešťastně zasáhl nohy pronikajícího Wernitzniga a Jovanović opět neměl slitování. Za zmaření vyložené brankové možnosti i tentokráte vytáhl žlutou kartu a pak přišla další chvíle Liendla.

Zkušený pětatřicetiletý záložník zvolil opačnou stranu a Bijlow i přes vystižení směru na balón nedosáhl - 0:2. O šest minut později mohl na druhé straně snížit Linssen, nicméně jeho hlavička byla na poslední chvíli zablokována. Ve 33. minutě se postavil k přímému volnému kopu z dvaadvaceti metrů domácí kapitán Steven Berghuis a břevno přestřelil zhruba o půl metru.

Feyenoord vykřesal naději na bodový zisk devět minut po přestávce, kdy aktivní Berghuis napřáhl po zpětné přihrávce Narsingha z voleje a z deseti metrů propálil vše, co mu stálo v cestě. Ihned nato odmítl šanci na vyrovnání Linssen, jelikož svou hlavičku ze stoprocentní pozice poslal o kousek vedle levé tyče. Hosté se přeci jen mohli uklidnit v 60. minutě, svůj třetí gól v zápase přidal neúnavný Liendl.

Po rychlém přečíslení ještě neuspěl se svým průnikem nově příchozí Stratznig, míč se poté odrazil právě k veteránovi Wolfsbergeru a ten z dvanácti metrů snadno zamířil po zemi do pravého spodního rohu. Za následujících šest minut došlo ke kurióznímu okamžiku, jelikož Jovanović sebral odvahu k odpískání třetího pokutového kopu ve prospěch AC a ani v tomto případě nechyběla žlutá karta, kterou obdržel Bijlow.

K němu se postavil jiný exekutor Dejan Joveljić a ani on nezaváhal, domácí strážce branky byl bez jakékoliv naděje na úspěšný zákrok. Svěřenci trenéra Dicka Advocaata ještě mohli alespoň korigovat stav čtvrthodiny před závěrečným hvizdem, nicméně když hlavička Hapse nebyla přesná, tak se výsledek neměnil.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, whoscored.com

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
John Obi Mikel

4:1

Reagovat
Elmas

3:0

Reagovat
Seydou Doumbia

2-1

Reagovat
AjaxFans

Co se děje v Rotterdamu?

Reagovat
jáá

Nemůžu si vzpomenout kdy naposledy uhráli v Evropě nějaký výsledek.

Reagovat
Elliasson

Hele, není to tak dávno, co hráli v Evropě hezky. Zítra dohledám.

Reagovat
ladyboy arsenal

Reagovat
Elliasson

A to konkrétně 2014/15, kdy Feyenoord měl ve skupině Evropské ligy Sevillu, Rijeku a Standart Lutych. První zápas v Seville sice prohrál, ale nakonec vybojoval první místo. A titul v Evropské lize v té sezóně získal... Hádej kdo.

Nu a pak přišla vyřazovací část a zápas s AS Řím. První zápas byl na stadionu vlků a skončil 1:1. V Rotterdamu ale Feyenoord prohrával 2:0. Za stavu 1:0 šel Feyenoord do 10 a hned inkasoval. Nicméně snížil na 2:1, ovšem otočit utkání se nepovedlo. I tak to byl povedený výkon proti favorizovanému Římu.

Reagovat
jáá

Ty jo, to hrál ještě Pellé, Vilhena, Classie, Indy, de Vrij, Boetius, Janmaat a tak ne? To bylo před návratem Kuijta ne?

Snad trhnete nějaké body a postup ze skupiny. Bez předsudků nějaké rivality.

Reagovat
Elliasson

Přesně tak, ta sestava byla zajímavá. Jen ale někteří hráči tam určitě nebyli. To bylo po povedeném MS v Brazílii, kdy Nizozemsko mělo obranu celou z Feyenoordu a Janmaat s Martinsem Indim už nebyli součástí týmu. Toni Vilhena byl, Graziano... Teď bych lahl. Jordi Classie určitě, Boetius ano.

A děkuji moc.

Reagovat
Elliasson

Nějací hráči jsou zranění, to ano. Ale taky to nechápu. Začal jsem nedávno sledovat Feyenoord a jako by říkal "Tomáši, my Tě nechceme za fanouška."

Reagovat
Freedo

A hned sis je hodil do hlavních oblíbených klubů? Podle čeho si vybíráš kluby?

Reagovat
Elliasson

Já jsem si je hodil do oblíbených týmů už dávno a fandím jim delší dobu. Jen jsem neměl k nizozemské lize přístup. Nyní doma chytneme Arena Sport, kde vysílají zápasy Feyenoordu.

A oblíbené kluby si vybírám na základě emocí. Co se týče Feyenoordu Rotterdam, tak si vybavuji, že jako 8-leté děcko jsem viděl první zápas Ligy Mistrů. Hrál tam Feyenoord Rotterdam a Juventus Turín, o kterém se hodně mluvilo. Ale proč? Zrovna Nedvěd, proč se o něm mluví, ptal jsem se sám sebe. A obecně - Juventus mi nebyl sympatický - neměli hezké dresy ani název se mi nelíbil. A v tom zápase Feyenoord remizoval 2:2. Bingo! Dresy podobné jako Hanácká Slavia Kroměříž a dokázali remizovat s Juventusem!

Pak jsem fotbal dlouho nesledoval, ale přišla pozdní puberta a hned jsem si vzpomněl na Feyenoord.

Reagovat
AjaxFans

Taky jsem pár let Ajax nesledoval,ale už jsem se napravil

Reagovat
Freedo

Reagovat
jáá

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele