osmifinále - 1. zápasy
11.03.2021 18:55 CET
0 : 2
(0:1)
Stadión:
Olimpijskyj, Kyjev

Reportáž

Radost hráčů Villarrealu (© AFP)

Villarreal vyškolil z produktivity ukrajinské Dynamo a je blízko k postupu do čtvrtfinále

Španělský Villarreal potvrdil úlohu favorita proti ukrajinskému Dynamu Kyjev a dokázal se tak oklepat z předchozích dvou ligových porážek. Domácí výběr se v závěru snažil s výsledkem něco udělat, ale gólově se prosadit nedokázal. Po porážce 0:2 to v odvetě bude mít hodně složité a jeho účast mezi osmičkou nejlepších by se rovnala spíše zázraku. Hosté se dostali do vedení přesně po odehrané půlhodině a svůj náskok pojistili krátce po přestávce.

CF vstoupilo do zápasu o něco lépe a úvodní větší možnost si vypracovalo ve 4. minutě, kdy po pasu Pareja pálil z voleje Trigueros, avšak ve vyložené pozici selhal a bližší tyč přeci jen o něco minul. Za další tři minuty zahrozil na opačné straně Cyhankov, jenž po vynikající pobídce od Gersona Rodriguese stanul v pokutovém území protivníka, nicméně jeho závěrečný pokus přeletěl břevno o několik decimetrů.

Domácí krátce po dvaceti odehraných minutách sehráli vynikající signál ze standardní situace a na pravém straně šestnáctky se dostal do zakončení Gerson Rodrigues, ovšem zblízka si nepřišel na vyběhnutého brankáře Rulliho. Villarreal skvěle prorazil ve 30. minutě a z ničeho nic vsítil vedoucí branku. Chukwueze po odvráceném rohovém kopu uvolnil hlavou Morena a ten zpětnou přihrávkou našel Paua Torrese, který odkrytý prostor tří tyčí neminul.

Ukrajinský klub se však rozhodně nevzdal a v poslední minutě úvodního poločasu byl opět vidět Gerson, jenže po rychlém přečíslení pálil o více jak dva metry nad horní tyčku. Po změně stran hrál Villarreal chytře a druhý důležitý gól přidal v 52. minutě. Na levém křídle dokázal odcentrovat Pedraza a našel hlavu Morena. Jeho pokus z hranice brankového území sice brilantně vyrazil gólman Buščan, avšak k dorážce se vzápětí propracoval Raúl Albiol a ten měl snadnou úlohu.

Svěřenci rumunského trenéra Mircey Lucescua od této chvíle zabrali a snažili se najít recept na dobře organizovaný obranný blok protivníka, bohužel se ji to příliš nedařilo. V závěrečné půlhodině vystřelil Cyhankov hned dvakrát ze střední distance, ale napoprvé mířil o kousek vedle pravé konstrukce a pak uklidil balón zhruba o půl metru kolem levé tyče. Ve zbývajících minutách se již nic zásadního nestalo a výsledek se proto nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, sporttube.com, livesport.cz

Komentáře (8)

Přidat komentář
John Obi Mikel

1:3

Reagovat
Zajda

1:1

Reagovat
Elmas

2:1

Reagovat
Theft90

0:1

Reagovat
Seydou Doumbia

1-1

Reagovat
YNWA__MSN

Villareal pod Emerym v El

Reagovat
houdic

Villarreal pod Emerym v lize

Reagovat
Pharrell

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele