základní skupiny - skupina A, 3. kolo
26.11.2020 18:55 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Young Boys (© AFP)

Young Boys zdolalo CSKA i napodruhé a přiblížilo se k postupu ze skupiny

Švýcarský celek z Bernu dokázal potvrdit úlohu mírného favorita na bulharské půdě v Sofii a díky vítěznému gólu Jeana Pierreho Nsamého získal do tabulky skupiny A nesmírně důležité tři body. V tuto chvíli se posunul na druhé místo se sedmi body a před druhou rumunskou Kluží si vytvořil tříbodový náskok. Naopak CSKA ani ve svém čtvrtém utkání neskórovalo a s jediným bodem na kontě s nelichotivým skóre 0:6 ztratilo naději na vyřazovací fázi.

Domácí jsou totiž stále beznadějně poslední čtvrtí a na svého konkurenta mají vzhledem k horší bilanci vzájemných střetnutí nedostižné šestibodové manko. Čtvrteční souboj rozhodně neoplýval fotbalovou krásou a spíše byl k vidění urputný výkon z obou stran. Po úvodní opatrnější čtvrthodině z ničeho nic zahrozili favorizovaní hosté, kdy si Garcia krásně narazil míč se spoluhráčem, jenomže pak z mírného úhlu pálil o kousek nad břevno.

Hosté v následujícím průběhu zvyšovali svůj tlak a rozhodující trefy se dočkali ve 34. minutě. Hefti krásnou kolmicí vysunul Nsamého, jenž se i v husté mlze parádně zorientoval a svůj přízemní pokus z hodně ostrého úhlu nasměroval k vzdálenější konstrukci, domácí gólman Busatto si tento okamžik rozhodně za rámeček nedá. Svěřenci trenéra Gerarda Seoaneho mohli pojistit svůj náskok tři minuty po změně stran.

V pokutovém území se dostal k míči Elia a v krkolomné pozici se snažil zamířit do levého spodního rohu, avšak pozorný Busatto tentokráte předvedl jistý zákrok. CSKA neproměnilo svou největší možnost zápasu v 64. minutě. K přímému volnému kopu z dvaadvaceti metrů se postavil Beltrame a nádherně obstřelil zeď, nicméně proti jeho ráně famózně zasáhl von Ballmoos a balón ukázkově zkrotil ve svých rukavicích.

Asi o pět minut později chtěl na druhé straně definitivně uklidnit svůj výběr střídající Aebischer, ale po skvostné pobídce od Nsamého podklouzl v rozhodující chvíli a trestuhodně mířil vedle levé konstrukce. Hostům však tato neproměněná příležitost příliš vadit nemusela, neboť až do závěrečného hvizdu svého protivníka již k ničemu nepustili.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, whoscored.com, livesport.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
EverlastD

2:0

Reagovat
John Obi Mikel

1:1

Reagovat
Sotuen

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele