základní skupiny - skupina A, 4. kolo
05.11.2020 21:00 CET
3 : 0
(3:0)

Reportáž

Oslava prvního gólu Young Boys (© AFP)

Young Boys se přesvědčivou výhrou vrací do boje o postup

Tentokrát se zázrak ve Švýcarsku nekonal. CSKA Sofia již na cestě za svou premiérovou účasti ve skupině Evropské ligy zaskočila Basilej, v Bernu to však byl docela odlišný šálek kávy. Domácí se velice brzy ujali vedení a záhy ho už jen strážili, přičemž ještě dvakrát zvýšili...

Aby bylo jasno, tak CSKA prohrávalo i v Basileji, a nebylo mu to tolik proti srsti - jenže to se jednalo o zásah v druhé půli a z penalty. Tentokrát museli sofijští dotahovat už po dvou minutách, kdy je překvapil dlouhý nákop obránce Leforta, k němuž se nejdříve dostal Mambimbi a přehodil brankáře soupeře.

Ani brzké vedení však YB neuspokojilo. Mambimbi okamžitě gólmana testoval ještě jednou, totéž učinil Fassnacht a Nsameho pokus byl mezitím zablokován protivníkem z pole. To vše ještě v úvodní pětiminutovce. V 18. minutě to už bylo 2:0 a úplná pohoda pro favorita, když Sulejmani na pravém křídle šikovně oklamal Mattheije a překonal také Busatta mezi tyčemi.

No, a Young Boys měli de facto odpracováno ještě před pauzou. Zhruba po půlhodině hry totiž přidal druhý zářez Mambimbi po šikovně odkládaném centru Fassnachta. Mabmimbi sice pro nízký centr musel jít na zem, ale i v takovém krkolomném letu hlavou nechyboval.

CSKA do přestávky registrovalo pár střel, ale žádná se nedala úplně kategorizovat jako gólová. Po změně stran se nejspíš po donášce ze standardky měl prosadit Peñaranda, ale tehdy ani netrefil výseč. Naopak na druhé straně příliš nechybělo Sulejmaniho ráně. Sofijští nakonec do závěrečného hvizdu nastřádali jen o čtyři střelecké pokusy méně než soupeř, ale chyběla jim efektivita. Pouze tři projektily z 10 navíc vůbec prověřily van Ballmoose.

Autor: Tomáš Daníček / uefa.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
John Obi Mikel

2:0

Reagovat
Elmas

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele