základní skupiny - skupina I, 6. kolo
07.12.2017 21:05 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Vitória SC Guimarães - Konyaspor 1:1

Turecký Konyaspor potřeboval k udržení naděje na postup do jarní fáze Evropské ligy zvítězit na půdě portugalského klubu Vitória SC Guimarães, jenomže nakonec se s ním rozešel smírně v poměru 1:1. Nicméně ani případný tříbodový zisk by mu nestačil, neboť francouzská Marseille získala v domácím prostředí s rakouským Salcburkem potřebný bod. Hosté tak zakončili skupinu I na třetí pozici se šesti body, domácí obsadili čtvrté místo s pěti body.

Přitom Konyaspor vstoupil do utkání tou správnou nohou a už po čtvrthodině hry otevřel skóre. O nádherný gól z dobrých třiceti metrů se postaral Mehdi Bourabia, který nevěděl co s míčem a nakonec ho napálil do pravého horního rohu, takovéto branky se příliš často nevidí. Vitória bylo blízko k vyrovnání zhruba osm minut před poločasovou přestávkou, kdy se ve velmi slibné pozici ocitl šestadvacetiletý Peruánec Hurtado.

Brankář Kirintili nejprve fantasticky vychytal Raphinhu, po následném centru hlavičkoval právě Hurtado a zblízka zcela osamocen mířil trestuhodně nad horní tyčku. Ve 41. minutě mohl pojistit vedení tureckého klubu Evouna, jenž byl v samostatném úniku stíhán dvěma protihráči a z deseti metrů nakonec prostor tří tyčí vůbec netrefil. Druhý poločas probíhal v opatrnějším duchu, SC Guimarães srovnal v 77. minutě.

Po zpětném přízemním pasu z levé strany téměř od brankové čáry vložil nohu do směru míče Ali Turan a nešťastně s pomocí horní tyčky pokořil bezmocného Kirintiliho. O sedm minut později mohl Konyasporu vrátit vedení Moke, který po centru z levého křídla hlavičkoval z velké dálky a balón se nakonec odrazil od spodního okraje břevna zpět do pole.

V nastaveném čase se chvěla konstrukce ještě jednou, tentokráte to bylo na druhé straně. Ve čtvrté nastavené minutě mohli domácí využít ofenzivnějšího pojetí hry soupeře. Odražený míč se dostal přímo na kopačku aktivního Hurtada a ten z první svou bombou orazítkoval horní tyčku.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Seydou Doumbia

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele