základní skupiny - skupina A, 6. kolo
07.12.2017 19:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Villarreal CF - Maccabi Tel-Aviv 0:1

Villarreal se raduje z prvního místa ve skupině A, což mu nepokazila ani závěrečná prohra. Maccabi Tel-Aviv přemohlo domácí Žlutou ponorku s mnoha mladými hráči v základu, o čemž rozhodl jedinou brankou Nick Blackman. Maccabi přesto zůstává posledním týmem tabulky.

V tomto duelu prakticky o nic nešlo, situace obou týmů byla jasně nastavena už dávno před výkopem. I proto si domácí mohli dovolit experimentovat se sestavou a od začátku jsme viděli mladíky jako Montolio, Francisco Torres, Moya Martínez, Morlanes, Mario González či Poveda Romera. Hosté spoléhali na ofenzivní trio Miha, Blackman a Schoenfeld.

Už v páté minutě se hostující celek málem dostal do šance, přihrávku Golasy ale Blackman stojící na hraně ofsajdu jen těsně nezpracoval. O pár minut později musel Mihu zastavovat na poslední chvíli vracející se obránce Torres a Villarreal dál ukazoval, že dnes nehraje zrovna nejsilnější sestava. Především v jindy sehrané obraně to po celý zápas hodně skřípalo.

Aaron Schoenfeld se začal propracovávat po straně až do vápna, ale svou střelou neuspěl a mnoho vrásek brankáři Barbosovi také nenadělal. Do práce musel také brankář Predrag Rajković, kterého pořádně protáhl záložník Soriano. Na opačné straně se k hlavičce dostal Eyal Golasa, jehož zakončení však postrádalo potřebnou razanci, takže brankář Mariano Barbosa neměl potíže.

Nepříliš záživnou a ze strany domácích ani povedenou první půli zakončil zajímavou akcí Mario González. Mladý hráč měl za pokutovým územím spoustu času na přesný projektil a míč si dobře navedl, jenže poté vypustil hodně nevýraznou střelu, kterou brankář Rajković mohl kontrolovat pohledem a i to by stačilo. Žlutá ponorka doma nepředváděla moc povedený výkon.

Přesto mohla jít krátce po změně stran do vedení. Chuca poslal krásný pas na zadn tyč a i když se zdálo, že je hodně přetažený, našel svého adresáta. Tím byl Mario González, který se natahoval po míči. Brankář Rajković by na balon nemohl dosáhnout a nikdo z obránců mu nepomáhal, ale González poslal balon nad bránu!

Právě když se Villarreal začal dostávat do tempa, hosté udeřili. Nick Blackman zůstal na hraně vápna úplně sám a obránci Villarrealu na něj zcela zapomněli. Měl proto dost času převzít průnikovou nahrávku a prostřelit osamoceného brankáře Barbosu! Psala se 60. minuta a Maccabi vedlo.

Reakce Villarrealu ale nepřišla žádná. Naopak mohli domácí ještě inkasovat, když se z voleje pokusil pálit obránce Tibi. Barbosa měl štěstí, že soupeři míč trochu sjel z kopačky a zamířil mimo. Patnáct minut před koncem dostal hostující Rikan na otočku dostatek času, ale ani on nedokázal zakončit přesně. V nastavení pak ještě střídající Elinar Atar vyzkoušel technický pokus, který však namířil vedle.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Seydou Doumbia

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele