základní skupiny - skupina K, 2. kolo
28.09.2017 19:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

SS Lazio - SV Zulte Waregem 2:0

Římské Lazio slaví cenné tři body, které vybojovalo i v hodně oslabené sestavě. Zulte Waregem se musí opět poroučet domů bez bodů, ale objektivně prohrálo spravedlivě. Jeho katy se stali útočníci Felipe Caicedo s Cirem Immobilem.

Lazio muselo do domácího utkání se Zulte opět nastoupit v hodně okleštěné sestavě. Trenér Simone Inzaghi vložil důvěru do hráčů jako Patric, Radu, Luiz Felipe, Marušić, Di Gennaro, Alberto nebo Caicedo. Hosté se pokoušeli o překvapení, kterého měli docílit především Kastanos, Leali, de Fauw, De Pauw nebo Coopman.

Domácí Biancocelesti byli mnohem aktivnějším týmem a od prvních minut se pokoušeli dobře kombinovat. Dařilo se jim to především díky rychlosti Marušiće s Lukakem, kteří zaměstnávali obránce belgického týmu naplno. Felipe Caicedo chtěl dnes využít svůj start na sto procent a často si nabíhal do vápna. V 9. minutě si naběhl na krásnou kolmici za obranu, rychlou přihrávku poslal míč na Lukaka, který však nepropálil obranu před sebou.

Jeho snaha vyšla urostlému útočníkovi nedávno působícímu v Espanyolu už v 18. minutě. Jordan Lukaku vyslal do pokutového území krásný centr, na který si naběhl Marušić. Jeho nahrávku využil Caicedo parádně a hlavou poslal balon za záda brankáře Lealiho - 1:0 pro Lazio.

Lazio se pokoušelo rychle navýšit svůj náskok a jeho provizorně lepená obrana nebyla vystavována přímému ohrožení. Po půlhodině hry se Alessandro Murgia dostal k přihrávce do pokutového území, otočil se a vypálil. Jeho projektil ale brankář Nicola Leali lapil. O chvíli později měl také plné ruce práce, protože Caicedo sklepl hrudí míč za hranici pokutového území na Alberta, který tvrdě vypálil!

Luis Alberto patřil s Caicedem mezi nejlepší hráče na hřišti a dokazoval to také svou technikou. Na hraně vápna si obhodil prvního obránce, jenže Lealiho nepřekonal. Hostující celek se málem prosadil před koncem první půle. Aaron Leya Iseka obdržel dobrou nahrávku a po kličce se zbavil obránce. Střela mu ale vůbec nevyšla a namísto toho ji poslal hodně mimo!

Deset minut po změně stran se do hry dostali hráči jako Ciro Immobile nebo Sergej Milinković-Savić a zvýšená kvalita se ihned začala ukazovat. Jordana Lukaka napadlo poslat do šance mladého záložníka Milinkoviće-Saviće, jenže na místě byl obránce Kaya. Caicedo měl plno smůly a i když se dvakrát dostal do zakončení, nedokázal seřídit mířidla.

Hosté mohli těsně před koncem vyrovnat Peter Olayinka si v pokutovém území naskočil na centr z levé strany, jenže narazil na parádní postřeh brankáře Strakoshy! A Lazio trestalo. V nastaveném čase dostal Ciro Immobile nahrávku na hraně ofsajdu a lehce překonal pozdě zasahujícího brankáře Lealiho - 2:0 pro Lazio Řím.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
EverlastD

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele