1/16 finále - odvety
22.02.2018 19:00 CET
5 : 1
(3:0)

Reportáž

Lazio zdemolovalo FCSB pěti góly a postupuje

Lazio si doma bez potíží poradilo s rumunským sokem a naprosto jej přejelo. V síti brankáře Andreie Vlada skončilo hned pět branek, z nich tři si připsal útočník Ciro Immobile. Především díky jeho úsilí tak domácí otočili nepříznivý výsledek z prvního utkání a zaslouženě postupují.

Lazio si z Rumunska přivezlo manko jedné branky a především jej muselo hodně trápit, že nevstřelilo na hřišti soupeře ani jeden gól. Vše si ale bohatě vynahradilo před domácími fanoušky, kteří viděli hned šest branek! Největší hvězdou pak byl jednoznačně Ciro Immobile, který zaznamenal hattrick. K němu se ještě připojili Felipe Anderson a obránce Bastos, takže trefa Harlema-Eddyho Gnohérého prakticky nic neznamenala.

Lazio nasadilo silnou sestavu a trenér Inzaghi dal jasně najevo, že Evropskou ligu nebere jen jako solidní "bokovku". Ani FCSB ale rozhodně nepůsobilo odevzdaným dojmem a vlastně to byli právě hosté, kdo si připsal první větší šanci. Constantin Budescu pořádně vylekal brankáře Strakoshu, který musel proti ráně soupeřova záložníka zasahovat.

Už v sedmé minutě se ale měnilo skóre. Krásný pas od Luliće si nabíhající Ciro Immobile zpracoval na prsa a když k němu nikdo pořádně nepřistoupil, poslal balon dělovkou pod břevno - 1:0 pro domácí tým.

Tahle branka ale Laziu ještě k postupu nestačila. Vzhledem k aktivitě Inzaghiho svěřenců ale bylo evidentní, že další góly jsou jen otázkou času. Parolo dostal dost prostoru, naběhl si za obranu a nezvýšil jen díky skvělému brankáři Vladovi! Na mladém talentu ztroskotal také Ciro Immobile, který si naběhl na parádní nahrávku od Felipeho Andersona.

Po pětadvaceti minutách musel ze hry Martín Cáceres, kterého nahradil urostlý stoper Bastos. Tomu trvalo jen devět minut, než se gólově prosadil. Netradiční zakončovatel si naběhl na perfektně zahraný rohový kop a přesnou hlavičkou nedal Vladovi šanci zasáhnout! Excelentní první poločas v podání Lazia pak zakončil Ciro Immobile, kterému opět asistoval technicky zdatný Brazilec Felipe Anderson - 3:0!

Tento stav už byl pro Rumuny hodně náročný na nějaký zvrat a do hry byli i proto vysláni střídající Filip s Comanem, aby s výsledkem něco udělali. Neměli ale nárok, protože domácí hráli nadále prim. Rychlý protiútok táhl Ciro Immobile, který míč nesobecky postrčil na rozeběhnutého Felipeho Andersona. Zkušený Brazilec poděkoval a zakončil přesnou střelou k tyči - 4:0 pro Biancocelesti.

O chvíli později brankáře Strakoshu protáhl střídající Florinel Coman, který dokonce trefil tyč! Dvacet minut před koncem pak Lazio přidalo další branku. Opět u toho byl Felipe Anderson. Ten nahrál na zadní tyč, kde byl špatně obsazený Ciro Immobile. Zkušený kanonýr se lehce zbavil obránce zasekávačkou a zkompletoval svůj hattrick - 5:1. A to byl debakl, který už ani závěrečná trefa zkušeného Harlema-Eddyho Gnohérého nezměnila.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Seydou Doumbia

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Peknej debakl

Reagovat
KingMaster13

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele