1/16 finále - 1. zápasy
15.02.2018 19:00 CET
1 : 3
(0:3)

Reportáž

Spartak Moskva - Athletic Bilbao 1:3

Hráči ruského Spartaku naprosto nezvládli první poločas se španělským Bilbaem, v něm inkasovali hned třikrát a do odvety si vezou hodně nepříznivý výsledek v poměru 1:3. Přitom svého soupeře celkově přestříleli v poměru 11:5, v koncovce to však nebylo ideální. Naopak Athletic vyslal směrem k brankáři Rebrovovi pouze dvě střely a obě skončily v síti, jeden gól si moskevský celek vstřelil sám. O postupujícím do osmifinále se tak zdá být jasno.

Domácí poprvé zahrozili krátce po odehrané čtvrthodině. Přečíslení čtyři na tři efekt nemělo, pak ale vypálil z více jak pětadvaceti metrů Glušakov a jeho tvrdý pokus odvrátil gólman Herrerín jednoruč na rohový kop. Ve 22. minutě se z ničeho nic prosadili hosté a dostali soupeře pod tlak. Kanonýr Aritz Aduriz obdržel krásnou kolmici za obranu od Raúla Garcíi, obešel Rebrova a poté z mírného úhlu trefil bez potíží odkrytou branku.

Ani ne za minutu po nedorozumění Herrerína s Yerayem Álvarezem vystřihl nůžky brazilský forvard Luiz Adriano, avšak prostor tří tyčí netrefil. Po půl hodině hry to ze střední distance znovu zkusil Glušakov a jeho tečovaný projektil orazítkoval levou tyč. Španělský klub opět prorazil ve 39. minutě. Podruhé ve čtvrtečním klání skóroval Aduriz, jenž v Evropské lize zaznamenal již svou sedmou trefu a díky ní se dostal do čela tabulky střelců celé soutěže.

Tentokráte si po tečovaném přímém volném kopu od Susaety seběhl na levou stranu šestnáctky, byl ve správný čas na správném místě a z hranice brankového území umístil balón přesně ke vzdálenější konstrukci. Ještě do poločasu potřetí zahrozil Glušakov, po pasu z levého křídla minul hlavou bližší horní roh o několik decimetrů. Naprostá pohroma pro ruského mistra byla dokonána v nastavení úvodního dějství.

Odvrácený centr Iñakiho Williamse přistál na kopačce Rica, ten se opřel do balónu z voleje a Ilja Kutepov ve snaze odkopnout míč do bezpečí si ho nešťastně srazil do vlastní sítě. Od tohoto momentu praktiky nebylo o co hrát. Domácí snížili po hodině hry, Adriano po krásné narážečce od Glušakova zamířil přímo pod horní tyčku. V nastaveném čase mohl vrátit Bilbau tříbrankové vedení střídající Merino, jenže v tváří tvář proti Rebrovovi těsně minul pravou tyč.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Seydou Doumbia

1-1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele