základní skupiny - skupina B, 5. kolo
23.11.2017 21:05 CET
3 : 2
(1:1)

Reportáž

Skënderbeu Korça - Dynamo Kyjev 3:2

Albánské Korce sice dokázalo dosáhnout na své první vítězství a porazilo vysoce favorizovaný ukrajinský klub Dynamo Kyjev po výsledku 3:2, ovšem ani tento tříbodový zisk mu na udržení naděje postupu nestačil. Skenderbeu se vyhouplo na třetí místo s pěti body o dva body před švýcarský Bern, jenže na po výhře srbského Partizanu ztrácí na tohoto rivala tři body a kvůli horším vzájemným zápasům se mu brána mezi dvaatřicítku nejlepších uzavřela.

Korce se postaralo o jedno z největších překvapení 5. kola základních skupin EL, ale nebylo mu to nic platné. Ukrajinské Dynamo už mělo před tímto utkáním jistý postup. Na druhou stranu si zkomplikovalo cestu za vedoucí pozicí, na závěr potřebuje doma s Partizanem uhrát alespoň bod. Do zápasu vstoupilo skvěle a v úvodní čtvrthodině mělo jasnou převahu. Avšak do prvního náznaku šance se už po dvou minutách probojovali domácí.

K přímému volnému kopu ze střední vzdálenosti se postavil Radaš a zamířil do míst, kde stál připravený gólman Buščan. Z následné protiakce mohl otevřít skóre čtvrtečního duelu jeden z hostujících hráčů, ale ránu z hranice šestnáctky dokázal pohotově vyrazit brankář Šehi. Dynamo se dostalo do vedení v 16. minutě, kdy si Viktor Cyhankov famózně narazil balón s Morozjukem a zblízka ze tří metrů pohodlně rozvlnil síť.

Neuběhly však ani dvě minuty a Korce srovnalo. Po přihrávce od Muzaky se odhodlal ke střele z dobrých pětadvaceti metrů Sabien Lilaj a překrásnou střelou rozvlnil síť. Krátce po odehrané půlhodině dokázal skórovat hostující Moraes, jeho gól nebyl uznán kvůli těsnému ofsajdu. Necelou minutu před poločasovou přestávkou zkusil štěstí ze střední vzdáleností domácí Ali Sowe, jeho pokus proletěl těsně nad horní tyčkou.

Korce vstoupilo fantasticky do druhé půle a během několika minut vsítilo dvě důležité trefy. Nejprve v 52. minutě po zákroku Buščana odcentroval ke vzdálenější konstrukci Mici a po sklepnutí hlavou od Sowea propálil brankáře Kyjeva osamocený James Adeniyi. Za další čtyři minuty dostal hosty do dvoubrankového vedení aktivní Sowe, jenž po nádherné kolmici od Gavazaje obešel vyběhnuvšího Buščana a se zakončením do odkryté branky neměl problém.

V závěrečné desetiminutovce ukrajinský klub přidal a dostal se do obrovského tlaku. Nejprve v 83. minutě se po rohovém kopu odrazil balón od ramene jednoho z hostujících hráčů a letěl jen o decimetry mimo prostor tří tyčí. Za další dvě minuty vystřelil z hranice šestnáctky Cyhankov a tato nepříliš prudká rána Šehiho příliš neprověřila. V 90. minutě vykřesal jiskřičku naděje na bodový zisk pro hosty Nazarij Rusin, který po brilantním zpětném přistrčení od Cyhankova překonal Šehiho - 3:2. A když v páté nastavené minutě hlavičkoval těsně vedle Moraes, tak se výsledek čtvrtečního souboje již nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, onlajny.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
waynemarkrooney

Skoro

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
mstain

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele