základní skupiny - skupina I, 5. kolo
23.11.2017 19:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Red Bull Salzburg - Vitória SC Guimarães 3:0

Rakouský Salzburg potvrdil úlohu favorita proti portugalskému celku Vitória SC Guimaraes a v domácím prostředí ho zdolal bez větších potíží v poměru 3:0. Ve skupině I tak zaznamenal své třetí vítězství a má na kontě 11 bodů. Díky tomu si zajistili postup do jarní fáze Evropské ligy a kvůli remíze Konyasporu s francouzskou Marseille má taktéž jistotu prvního místa. Vitória i přes porážku živí ještě malou naději na postup.

Hosté vstoupili do zápasu s jasnou taktikou a nechtěli inkasovat, téměř půl hodinu hry nepustili Red Bull k žádné vážnější možnosti. Ovšem hned ta první skončila gólem. Po dlouhém pasu na pravou stranu a následné zpětné nahrávce odcentroval z dvaadvaceti metrů Lainer a na hranici brankového území se ocitl zcela osamocený Munas Dabbur, jenž hlavou snadno umístil balón k bližší tyči.

Hosté mohli vyrovnat necelých pět minut před přestávkou. Po centru z pravého křídla se k hlavičce ze šesti metrů probojoval Martins a orazítkoval bližší konstrukci. Ve 44. minutě naopak mohl navýšit své vedení rakouský celek, nicméně nabíhající Minamino z nadějné pozice prostor tří tyčí netrefil. Domácí klub přeci jen vsítil gól ještě do poločasové přestávky, ve druhé nastavené minutě se prosadil Andreas Ulmer.

Ten se dostal k odraženému míči, posunul si ho blíže k hranici pokutového území a poté nekompromisně zavěsil ke vzdálenější konstrukci, brankář Douglas neměl nejmenší šanci zasáhnout. Po změně stran se obrázek hry přeci jen změnil, portugalský tým se snažil vrátit do hry a Red Bull naopak čekal na své příležitosti. Jedna z nich přišla v polovině druhé půle, do listiny střelců se zapsal korejský krajánek Hee-Chan Hwang.

Po hezké kolmici za obranu nic neuspěchal na levé straně Dabbur, zpětnou nahrávkou vybídl ke skórování právě rozběhnutého Hwanga, jenž z první z deseti metrů napálil balón do bližšího horního rohu. Ve zbývajícím průběhu si Salzburg s přehledem hlídal dostatečný náskok a soupeře již k ničemu nepustil. Vitória potřebuje na závěr porazit Konyaspor a zároveň doufat, že Olympique nebude bodovat v domácím prostředí právě se Salzburgem.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
mstain

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele