1/16 finále - odvety
22.02.2018 21:05 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Red Bull Salzburg - Real Sociedad 2:1

Po uhrané remíze na baskické půdě fotbalisté Salcburku vyhráli před vlastními fanoušky a přes Real Sociedad postoupili do osmifinále Evropské ligy. Ještě do přestávky byl stav druhého zápasu nerozhodný, druhou půli ovšem lépe zvládli domácí, kteří nakonec svého soupeře o branku přetlačili. Hosté hlavně doplatili na svou nedisciplinovanost.

Před týdnem přišel španělský celek o výhru v samotném nastavení druhého dějství. A možná že právě tahle trefa nakonec v tomto dvojduelu rozhodla o konečném úspěchu Salcburku. Ani náhodou nepředvedl Real Sociedad špatný výkon, za který by se musel stydět. Nicméně na proměněnou penaltu Valona Berishy ze 74. minuty už reagovat nedokázal.

Přitom to mohli být právě svěřenci trenéra Eusebia Sacristána, kdo se mohl ujmout vedení už po osmi minutách hry. Zurutuza z levé strany poslal centr do šestnáctky, na hranici brankového území našel sbíhajícího si Mikela Oyarzabala, jenže ten hlavičkou orazítkoval jen břevno. Naopak na druhé straně o chvilku později rakouský klub gólově udeřil.

Po účinné a rychlé kombinaci se na pravé straně vysunul bek Lainer, ten následně poslal dlouhou přihrávku na bližší tyčku, kde našel Dabbura, a tomu se snadno podařilo skórovat z blízkosti. Real Sociedad vyrovnal ve 28. minutě, to když centr z rohového čtvrtkruhu od Canalese usměrnil hlavou do sítě dobře naskakující Raúl Navas.

Oba týmy toho jinak směrem dopředu moc nevymyslely. Další šance přišla na řadu až v 51. minutě, z dobré pozice mohl navrátit Red Bullu vedení André Ramalho, avšak Brazilec trestuhodně protivníkovu bránu minul. Klíčový moment celého střetnutí zřejmě nastal dvacet minut před koncem. V tu chvíli totiž hosté hráli pouze o deseti.

Raúl Navas stáhl k zemi Hwanga, ještě Korejce nešetrně atakoval do tváře, a po druhé žluté kartě a následné červené byl vyloučený. Toho Salcburk náležitě využil. Hwanga pak ve vápně fauloval gólman Rulli, rozhodčí Karasev nařídil pokutový kop, a i když si hostující muž v rukavicích na střelu Valona Berishy sáhl, inkasování již nezabránil.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
waynemarkrooney

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
Seydou Doumbia

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

S prehladom

Reagovat
Messiáš

Socky nezklamaly... ukazkove nacasovani formy

Reagovat
didosh

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele