osmifinále - odvety
15.03.2018 21:05 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Dortmund ztrátu nedohnal a Salcburk slaví zasloužený postup

Salcburská tvrz zůstala opět nepokořena. Rakouskému šampionovi stačilo v odvetě s Borussií Dortmund hájit vítězství 2:1 z prvního zápasu v Německu, přesto měl Salcburk více brankových příležitostí i tentokrát. Nebýt výtečných zákroků Romana Bürkiho, vyšli by dortmundští z tohoto osmifinálového klání s podstatně větší ostudou, ovšem po bezbrankové remíze se pro letošek s Evropskou ligou loučí tak jako tak. V Salcburku se naopak slaví, neboť místní Red Bull je vůbec prvním rakouským klubem, který se dostal do čtvrtfinále této soutěže.

Domácí vstupovali do zápasu s bilancí osmnácti zápasů Evropské ligy bez porážky a od samého úvodu potvrzovali, že jejich úctyhodná série není náhodná. První slibná šance připadla aktivnímu Hee-Chan Hwangovi, který vystihl rozehrávku soupeře a namířil si to osamocen na bránu, kde jej na poslední chvíli zastavil Roman Bürki. Gólman Dortmundu chvíli nato předvedl ještě lepší zákrok proti přízemní střele Xavera Schalgera, která přišla již z hloubi pokutového území a nescházela jí razance i přesnost. První půle tak skončila bez branek a hosté, kteří potřebovali k postupu alespoň dvakrát skórovat, mohli být jen rádi.

Trenér Borussie Peter Stöger na mizerný výkon svého mužstva zareagoval nekompromisním dvojím střídáním hned po přestávce, když hvězdné duo Reus-Götze nahradil mladíček Isak s Philippem. Hosté byli po změně stran vskutku nebezpečnější, jenže na zvrácení nepříznivého skóre již bylo příliš pozdě. Když už měl právě osmnáctiletý Isak blízko k průlomu skóre a povedlo se mu překonat brankáře Walkeho, zasáhl na brankové čáře perfektním blokem stoper Ramalho.

V samém závěru pak mohl přece jen strhnout zápas na stranu domácích Munar Dabbur, avšak samostatný únik do otevřené obrany Dortmundu zakončil tváří v tvář Bürkimu pouze ranou do břevna. Přesto tato neproměněná šance izraelského forvarda i celý Salcburk mrzet nemusí, neboť historický postup do čtvrtfinále si Rakušané zajistili i tak a mohou bouřlivě slavit. To sezona Dortmundu naopak nabrala další škraloup a poslední šancí, jak ještě nepovedený ročník zachránit, je udržení ligového umístění do čtvrtého místa k zajištění postupu do Ligy mistrů.

Autor: Martin Kantor / dw.com

Komentáře (23)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Dortmund to zvládne. 2:4

Reagovat
smazaný uživatel

Pome BVB postup !

Reagovat
Bastaron

3:2

Reagovat
Seydou Doumbia

hej tak 2:2 no

Reagovat
smazaný uživatel

Poločas bez jediné střely. Je to bída zatím

Reagovat
vladino10

Dortmund klasicky mizerný, nevedia si nahrať, jedna pološanca za zápas, škoda, že ich red bull nepochoval nech to môžem prepnúť už skôr..ale mne už stačilo, dobru noc, na toto nemám..sokratis krásna asistencia na toho korejca či čo to je, keď ho poslal samého na bránu, schmelzer dá po ofsajde takticky loptu okamžite súperovi nech mzoe rozohrať do protiútoku..

Rezerva lipska si to veľmi pekne stráži..

Reagovat
Rudnevs

Ten zápas v Dortmunde som nevidel, až ma teraz prekvapuje, ako je Dortmund márny... To už neni o tom, že majú smolu v zakončení alebo podobne, ale Salzburg je proste za prvý polčas jasne lepším tímom. Stopérska dvojica Sokratis - Zagadou hrá obzvlášť zle, najmä ten druhý menovaný dosť často chyboval, ten prvý to zas pekne nahral Hwangovi (áno, je to Kórejec).

V pohároch zvyknem fandiť nemeckým tímom, ale úprimne sa priznám, že na úkor rakúskeho tímu by mi vypadnutie tohoto BVB ani nejako nevadilo... S týmto výkonom by sa aj tak ďaleko nedostali. Uvidíme čo druhý polčas.

Reagovat
vladino10

Zápas v Dortmunde bol podobný..

Ja takisto fandím všetkým nemeckým tímom- ale tomuto bvb sa fandiť nedá..nevidím tam žiadnu zarputilost, absolútne nič sympatické, akurát tím plný labilov čo v každej situácii urobia čo najväčšiu možnú hlúposť..normálne ma nasrali, dnes už radšej nediskutujem..

To lipsko so zenitom úplne inde oproti bvb, toto je ale absolútna tragédia, Salzburg ich totálne zmazal..

Reagovat
Rudnevs

BVB teraz začalo trochu dačo hrať, mali tam pár (i celkom dobrých) šancí a môže to byť ešte veľmi zaujímavé, na tvojom mieste by som to ešte nevypínal...

Reagovat
smazaný uživatel

Prvy zapas v Dortmunde hral Salzburg este lepsie su neskutocne behave muzstvo,na buduce kolo sa nanich podam za 10 ecek.S

Reagovat
Rudnevs

Tak nakoniec tá fáza, o ktorej píšem hore, trvala len chvílu a zvyšok zápasu bol opäť rovnaký ako prvý polčas.

Gratulácia Salzburgu, dnes hrali perfektne a boli lepší. Pozerám, že píšete, že podobne to vyzeralo i v prvom zápase, čiže zaslúžený postup. Dnes taktiež celkom pekne zaplnili ten štadión, čo býva v lige väčšinou problém... Nakoniec tam teda z nemeckých klubov ostal len Leipzig (+ teda pre mňa i Salzburg, Rakušanom prajem taktiež). Pomerne by ma zaujímal pohľad tunajších bundesligistov, ktorí prajú bundesligovým tímom v Európe, či budú priať i naďalej, napriek tomu, že ďalej postúpil už len neobľúbený Leipzig...

Reagovat
smazaný uživatel

Surleho a Goetzeho sa treba zbavit lebo ty dvaja uz muzstvu nemaju co ponuknut a nakupit dalsie mlade talenty pockat par rokov kym sa zohraju a ked budu hrat znova to co kedysitak to netreba rozpredat lebo na toto sa neda pozerat co predvadzaju

Reagovat
Jan Horáček

Reagovat
Kincl

Pitomci z Dortmundu ani gól nedají žumpy

Reagovat
REPLIKATOR

Neumíš vsázet.

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
smazaný uživatel

Dortmund hrá neuveriteľne sračkoidný futbal, to je normálne hanba pre značku BVB. To, že Stoger na to nemá je úplne jasné už niekoľko týždňov a ísť s ním do ďalšej sezóny by bolo strašne hlúpe a naivné rozhodnutie. Treba to tam poriadne prekysličiť, ten tím je plný vyhorených hráčov a to isté si myslím aj o manažmente na čele so Zorcom.

Reagovat
vladino10

Ja by som sa nečudoval keby tam stoger ostane..

Reagovat
smazaný uživatel

Nic trapnějšího jsem dlouho neviděl. Stögerovi angažmá se směju od prvního dne, snad uz tušíte proč.

Prosím, aby uz přišel nějaký kvalitní trenér - nejlépe Favre

Reagovat
johnn

Dortmund hral hovno ako keby zabudli hrať futbal alebo Salzburg boli lepší

Reagovat
smazaný uživatel

Nepochopím ten záujem o Reusa. BVB mu dali obrovský plat a znovu predĺžili zmluvu a sú šťastní. Zasa je zranený, tentoraz triesla, túto sezónu neodohral ani polovicu zápasov. Je to nemecký Rosický, odohrá pár zápasov a vždy sa zraní.

Reagovat
smazaný uživatel

Ví někdo, jak dlouho bude Reus zase absentovat? A co Sancho? Isak? Proč nejsou v základu? Nechápu taktiku Stögera! Má talenty a nestaví je! Už mě to začíná srát.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele