základní skupiny - skupina J, 5. kolo
23.11.2017 19:00 CET
2 : 0
(1:0)
Stadión:
 

Reportáž

Östersunds FK - Zarja Luhansk 2:0

Östersunds vyhrál další domácí zápas a s předstihem si překvapivě zajistil postup do jarních bojů. Švédská senzace na umělé trávě porazila Zorju Luhansk 2:0. Ukrajinský celek ještě nemusí smutnit, na závěr skupinové fáze si to o druhé postupové místo rozdá s Bilbaem a bude mít výhodu domácího trávníku.

Östersunds letos na domácí půdě ničí jednoho soupeře za druhým a nejinak tomu bylo i v souboji se Zorjí Luhansk. Švédský celek byl už v prvním poločase hodně aktivní a v podstatě udával jeho tempo. Obrana Luhansku dokázala na umělé trávě vzdorovat do 41.minuty, kdy Curtis Edwards šikovně zalepil balón a ostře vypálil, přičemž si Dmytro Grečyškin vstřelil vlastní gól.

Domácí vedli zcela zaslouženě a pokud chtěl Luhansk pomýšlet na bodový zisk, musel ve druhém poločase výrazně přidat. Jenomže hrál opět Östersund a Mukiibi byl blízko druhému gólu, k přesnému zásahu mu scházel kousíček. Střelou ze střední vzdálenosti neuspěl ani Ghoddos, proti kterému se parádním zákrokem vytasil brankář Lunin.

Zorja se vůbec poprvé osmělila až v 67.minutě a stálo to za to. Castilho dostal přihrávku, obtočil se s balónem a zákrok si připsal také Keita. Čtvrthodinu před koncem vypukla ve Švédsku obrovská radost. S míčem na noze potáhl útočnou akci Saman Ghoddos a šikovnou ranou k tyči zvýšil už na 2:0. Zorja se nakonec nezmohla ani na korigaci, v nastavení předvedl reflexivní zákrok Keita, čímž symbolicky stvrdil vítězství Östersundsu.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Wambasen

Tým Östersundu je odpočinutý po sezóně a toto je nejspíše klíčový zápas skupiny. Doufám, že dokážou vyhrát a tím si zajistit postup, ovšem i remíza by dosti napomohla k postupovým šancím.

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
mstain

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele