základní skupiny - skupina J, 3. kolo
19.10.2017 19:00 CET
2 : 2
(0:1)
Stadión:
 

Reportáž

Östersunds FK - Athletic Bilbao 2:2

Bilbao nenavázalo na svou minulou cennou ligovou výhru nad Sevillou a z půdy podceňovaného švédského Östersundsu urvalo jen bod. Ačkoli po půli vedlo, nakonec bylo rádo, že uhrálo alespoň konečnou remízu. Domácí mohli zůstat po třetím kole stále stoprocentní, ovšem o konečné vítězství přišli minutu před koncem.

Už po čtyřech minutách hry založili svěřenci Grahama Pottera velmi dobrou akci, po ní se snažil prosadit Ghoddos, avšak gólmana Iaga Herrerína mezi třemi tyčemi nepřekvapil. O poznání větší potíže měl hostující muž v rukavicích v 9. minutě se šancí Edwardse, i jeho pokus ale ve finále stačil zastavit a zlikvidovat.

Na druhé straně naopak Athletic Club využil hned svou první gólovou příležitost. A byl to hodně nešťastný moment pro Potterovo mužstvo. Brankář Keita totiž ve snaze odkopnout míč podklouzl, spadl na trávník, toho využil Iňigo Córdoba, jemuž pouze stačilo přihrát úplně volnému Adurizovi, a ten neměl opravdu jediný problém trefit prázdnou bránu.

Östersunds ovšem tohle inkasování v žádném případě na kolena nepoložilo a tlačil se za vyrovnáním. Ve 28. minutě si obrana španělského týmu zase nepohlídala Edwardse, který se ocitl sám před Iagem Herrerínem, jenže anglický záložník pak trestuhodně selhal v koncovce. Pět minut před přestávkou mohl skórovat ještě Gero, avšak hlavičkou pouze minul.

Zasloužené branky se domácí dočkali sedm minut po obrátce. Widgrenův pokus stačil ještě Iago Herrerín zlikvidovat, míč však vyrazil pouze před sebe, a následně Gero doklepával do sítě. I nadále Östersunds svého soupeře přehrával a div že se neujal vedení už v 57. minutě, nicméně Petterssonovu ne úplně povedenou hlavičku Iago Herrerín polapil.

V 64. minutě švédský celek přece otočil vývoj skóre ve svůj prospěch. Ghoddos poslal dlouhý pas na Edwardse, jenž nad ničím nepřemýšlel, napálil balón na bránu a udělal dobře. Iago Herrerín nestačil reagovat. Až v závěru Bilbao určilo konečný rezultát, to když Iňaki Williams zužitkoval střelou z první z vápna nahrávku od Adurize.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, uefa.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
EverlastD

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele