základní skupiny - skupina A, 2. kolo
28.09.2017 21:05 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Maccabi Tel-Aviv - Villarreal CF 0:0

Španělský Villarreal rozhodně není v optimálním rozpoložení, v domácí soutěži mu patří až čtrnácté místo a nyní nedokázal potvrdit úlohu mírného favorita ani na půdě izraelského Maccabi Tel-Aviv. Se svým čtvrtečním soupeřem se rozešel smírně bez branek a v příštím kole proti pražské Slavii ho v žádném případě nečeká jednoduchá úloha. V tabulce je první se čtyřmi body o skóre před českým klubem, Maccabi je třetí s jedním bodem.

Utkání nebylo od samého začátku nijak bohaté na vyložené příležitosti, domácí se soustředili na pozornou defenzívu a rychlé protiútoky. Španělský celek sice držel balón častěji než Maccabi, na druhou stranu ostatní statistiky byly vyrovnané a ve finální fázi trestuhodně chyboval v rozehrávce. Přitom Villarreal mohl jít do vedení už ve 12. minutě, kdy rozvlnil síť Bakamba, ale v souboji s brankářem Rajkovičem si počínal nedovoleně a gól tak neplatil.

Ihned na to odcentroval z levého křídla Bacca a po sklepnutí od Fornalse se do zakončení tlačil opět aktivní Bakamba, jenomže na balón o několik decimetrů nedosáhl. Asi největší možnost úvodního dějství neproměnil krátce po odehrané čtvrthodině rychlonohý Trigueros, který prošel do šestnáctky soupeře po levé straně a pak vypálil ke vzdálenější konstrukci, nicméně fantastický Rajkovič dokázal odvrátit míč na rohový kop.

Po dvaceti minutách pálil z dvanácti metrů Bacca a jen díky teči Babina letěl balón mimo prostor tří tyčí. Maccabi úvodní nápor favorizovaného protivníka ustálo bez úhony a s přibývajícím časem se více tlačilo do zakončení, diváci mohli sledovat vyrovnanou bitvu. Nicméně urodily se pouze nepříliš nebezpečné pokusy ze střední vzdálenosti, po vyložených možnostech nebylo ani vidu, ani slechu.

Obrázek hry se příliš nezměnil ani po přestávce, jedinou velkou šanci měli hosté zhruba čtvrthodiny před koncem. Ke střele z dobrých třiceti metrů se odhodlal střídající Castillejo a Rajkovič měl plné ruce práce, aby udržel balón s pomocí své levé tyče před brankovou čarou. Pro izraelský výběr má bod cenu zlata, nyní ho čeká dvojzápas s kazašskou Astanou a v něm se určitě pokusí zvýšit své naděje na postup do jarní fáze.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, onlajny.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

tohle by klidne mohla byt vyhra domacich... otazka je... jestli by to pro Slavii bylo plus nebo minus

Reagovat
EverlastD

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
tnt03

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
KingMaster13

Snad to tady Villareal urve 0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele