základní skupiny - skupina C, 5. kolo
23.11.2017 21:05 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

Ludogorec Razgrad - Istanbul Başakşehir 1:2

Ludogorec zůstával do této chvíle jako jediný ve skupině neporažený, jenže tentokráte nestačil na turecký Basaksehir, který naopak díky svému vítězství notně oživil naděje na postup. I tak však nemá situaci ve svých rukou. Musí doufat, že v posledním kole bulharský celek prohraje v Hoffenheimu a že on na závěr skolí Bragu, která si již jarní play-off zajistila.

Konečný výsledek mezi těmito dvěma týmy představuje v kontextu celého dění ve skupině poměrně velký paradox. Protože Ludogorec si mohl zajistit postup už po minulém utkání s Bragou, jenže o kýženou výhru přišel až v samotném závěru. Naopak Basaksehir byl v utkání s Hoffenheimem blízko vyřazení, nebýt vyrovnávací trefy v nastavení.

Istanbulský klub se po reprezentační přestávce o víkendu značně psychicky posilnil o hutný ligový skalp Galatasaraye a na svůj výkon chtěl navázat i nyní. Podařilo se. A to přitom do hry nemohl nasadit lehce zraněného Emmanuela Adebayora, autora hattricku ze sobotního klání, ani Gaëla Clichyho, jehož rovněž trápily zdravotní problémy.

Že hosté ani zdaleka nevzdávají své působení v Evropské lize, v níž se jim zatím příliš nedařilo, prokazovali už od úvodu. Už ve 12. minutě pálil tvrdě svou hlavičkou Erdinc a domácí gólman Renan musel předvést mezi třemi tyčemi své nejlepší umění. Na druhé straně se radoval z branky Moti, ale předčasně, protože se nacházel v ofsajdu.

O pár chvil později se již svěřenci trenéra Abdullaha Avciho ujali vedení. Frei unikl podél levé strany za obranu, přetáhl míč na hranici brankového území, kam si naběhl Višča, a ten z halfvoleje propálil Renana. Situace byla pro domácí ještě horší ve 28. minutě, protože i Frei zpoza vápna tvrdým zakončením překonal marně zasahujícího Renana.

Razgradské mužstvo inkasovalo doposud pouhé dva góly během celého působení v základní fázi Evropské ligy, v tomhle poločase ale v jinak velmi pevné defenzívě značně selhalo. Do přestávky se ještě snažil s negativním průběžným výsledkem něco udělat Marcelinho, jeho pokus pravačkou ale skončil pouze vedle Günokovy svatyně.

Ve 49. minutě selhal v koncovce Wanderson, nicméně snížit se aspoň podařilo jeho spoluhráči Marcelinhovi, který hlavou usměrnil do sítě centr zprava od Misidjana. Více toho ovšem již Ludogorec nestihl. A to se přitom ve špatné pozici neobjevili v 73. minutě Plastun a v 75. minutě střídající Keserü, avšak v obou případech zasáhl Günok.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com, whoscored.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
mstain

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele