základní skupiny - skupina I, 2. kolo
28.09.2017 19:00 CET
2 : 1
(1:0)
Stadión:
Torku Arena, Konya

Reportáž

Konyaspor - Vitória SC Guimarães 2:1

Na osmý pokus se podařilo Konyasporu uzmout v Evropské lize své první vítězství v historii. Už před dvěma týdny v Marseille předvedl velmi slušný výkon, teď pouze potvrdil, že se s ním ve skupině bude muset počítat. Do dvougólového vedení ho poslali Musa Araz a Deni Miloševič, Vitória pak dokázala už jen snížit zásluhou Paola Hurtada.

Domácí čekal podle papírových předpokladů asi nejslabší účastník a moc dobře si uvědomovali, že pro zachování šancí na postup je potřeba plný bodový zisk. A za svým cílem si šli už od začátku. Už v 9. minutě napřáhl za vápnem velmi slušně Miloševič a tlačil svou střelu pod břevno, nicméně balón nakonec orazítkoval břevno.

Tureckému celku vyšla pak parádně akce z 24. minuty. Po dlouhém autu Eze skoro až u brankové čáry sklepl míč hlavou do brankového území, tam si naběhl Araz, a ten dotečoval míč za záda brankáře Joaa Miguela. Hosté i nadále působili v útoku bezradným dojmem, snad jen Héldonův pokus a blesková dorážka Raphaela mohla Konyaspor trochu vystrašit.

Zkraje druhého dějství pak mužstvo z Guimaraese inkasovalo podruhé. Po pravé straně utekl za obranu Skubic, ten poslal dlouhý centr na Miloševiče, jenž tvrdou hlavičkou překonal Joaa Miguela. Od té chvíle si tým kolem kouče Mustafy Resita Akcaye pohodlný náskok hlídal, Vítoria se k nějaké šanci jen stěží propracovávala.

V 67. minutě zkusil s průběžným výsledkem něco udělat Jubal, jenže kýžený a chtěný prostor minul. Na druhé straně se snažil definitivně zlomit odpor svého soupeře Miloševič, ovšem jeho dělovku stačil Joao Miguel vyrazit do zámezí. Čtvrthodinu před koncem se portugalskému klubu přece podařilo vykřesat jiskřičku naděje.

Odvážně do šestnáctky vtrhl Héldon, který míč ještě stačil zachytit na hrací ploše a přihrát ho dozadu na nehlídaného Hurtada, a peruánský reprezentant prostřelil poměrně snadno gólmana Kirintiliho. Více však Vitória nestihla. A mohla být ve finále ráda, že třeba Evounu vychytal Joao Miguel a že Skubic s Fofanou nemířili dvě minuty před koncem přesně.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
EverlastD

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele