základní skupiny - skupina C, 4. kolo
02.11.2017 19:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Istanbul Başakşehir - TSG Hoffenheim 1:1

Vicemistr turecké ligy z loňského roku Istanbul Basaksehir na poslední chvíli odvrátil možné definitivní vypadnutí ze základních skupin Evropské ligy. S Hoffenheimem od začátku druhého poločasu prohrával díky brance Floriana Grillitsche, ve třetí minutě nastavení však určil konečný nerozhodný výsledek svou trefou Edin Višča.

Hostující celek znovu ani náhodou nenastoupil v nejsilnější možné sestavě, nově se musel obejít bez svého nejlepšího střelce Marka Utha a také Pavla Kadeřábka, jež oba sužovali zdravotní potíže. I tak byli v tomto duelu favoritem. Ve finále je však pro oba týmy bod málo. Pořád se totiž nacházejí v tabulce mimo postupové první dvě příčky.

Do první větší příležitosti se dostali domácí. Freie v šestnáctce defenzíva Hoffenheimu nedokázala dobře pohlídat, ten z levé strany pálil z opravdu vyložené pozice, jeho pokus z blízkosti ale zlikvidoval gólman Baumann. Chvilku na to se snažil po rezultujícím rohovém kopu prosadit Inler, zamířil ovšem pouze mimo.

Na druhé straně se poprvé k zakončení propracoval Nordtveit, o jehož startu v tomto utkání se hodně spekulovalo, každopádně jeho pravačka skončila vedle. Mezi tři tyče už o čtyři minuty později zamířil Kramarič, brankáře Günoka však nepřekvapil. Kramarič ve 27. minutě hodlal zahrozit ještě jednou, tentokráte ale hlavičku poslal mimo tři tyče.

Günok se pak musel opravdu hodně potit při dělovce Schulze, jenž si zaběhl za obranu, nicméně na rukavice svého protivníka nevyzrál. Po něm Günoka zaměstnal rovněž Demirbay, ani on ale neuspěl. Podařilo se to až dvě minuty po obrátce Grillitschovi, který střelou pod břevno na zadní tyčce zužitkoval přihrávky od Wagnera.

Hoffenheim se následně soustředil hlavně na bránění těsného vedení, Basaksehir se přitom směrem dopředu těžko prosazoval. Snad jen Erdinc se v 65. minutě dokázal uvolnit a zakončit hlavou na bližší tyči, ale minul. Až v samotném závěru dokázal přece jenom vyrovnat Višča, na jehož levačku zpoza vápna nedokázal zareagovat marně se natahující Baumann.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
EverlastD

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele