základní skupiny - skupina C, 1. kolo
14.09.2017 19:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Istanbul Başakşehir - Ludogorec Razgrad 0:0

Turecký vicemistr Istanbul Başakşehir si sice ve 3. předkole Ligy mistrů vyšlápl na belgické Bruggy, ovšem vstup do základní skupiny Evropské ligy mu příliš nevyšel. V souboji s bulharským mistrem byl považován za favorita, ale za 90 minut nedokázal vsítit jedinou branku a s Ludogorcem Razgrad se tedy rozešel smírně bez branek. V těžké kvalifikační skupině C tak zaznamenal nečekanou ztrátu, hosté naopak bod určitě berou.

Domácí vstoupili do zápasu s velkým odhodláním a do vedení se mohli dostat ve 12. minutě. Po přímém volném kopu z levé strany se před hranicí brankového území zjevil hlavičkující Epureanu a balón s pomocí země nasměroval jen kousek vedle pravé tyče. O deset minut později se na druhé straně poprvé ukázala největší ofenzivní hvězda Ludogorce - tedy zkušený devětadvacetiletý Brazilec Wanderson.

Goralski uvolnil na pravém křídle Cicinha a ten svým měkoučkým pasem našel hlavu právě nabíhajícího Wandersona. Skvělý zákrok musel předvést brankář Babacan, jenž famózně vytěsnil balón kolem tyčky. Za další tři minuty se prezentoval krásnou akcí z poloviny hřiště Lukoki a propracoval se i k nebezpečné střele, avšak Babacan vytáhl ze svého repertoáru další parádní zákrok a míč vyrazil nad horní tyčku.

Po změně stran se do zakončení přeci jen více tlačil turecký celek. V 50. minutě ukázal své umění hvězdný tožský útočník Emmanuel Adebayor, když chytrou patičkou vyzval ke skórování kapitána Belözoğlua, ale ten vyběhnuvšího gólmana Brouna nepropálil. Zhruba po hodině hry zaváhal Broun při rozehrávce a nabídl šanci Mossoróvi. Brazilský záložník pak střílel z ostrého úhlu a Broun měl štěstí, že byl míčem trefen.

S přibývajícím časem se oba celky více soustředily na defenzívu a do útoku se již tolik netlačily, istanbulskému klubu vázla finální přihrávka. Hosté se do své největší šance druhého dějství dostali čtvrthodiny před koncem, nicméně hlavička Cicinha neměla gólové parametry a balón letěl zhruba metr nad břevno. Başakşehir v příštím kole zavítá na půdu portugalské Bragy a čeká ho tvrdý oříšek, Razgrad se pokusí překvapit německý Hoffenheim.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
EverlastD

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Novy trener bulharu je mimo ! : nepostavit nejlepsiho trelce Misidzana a vzhledem k tomu ze bude chybet i Marcelihno nemame sanci ani na remizu jelikoz prodali uz i Cafu. Minuly rok jsme byli rozhodne silnejsi. nejvetsi chyba klubu byla ze vymenili trenera pritom si nevedl vubec spatne a prave s nim Ludogorets prekvapil hodne v LM a EL

Reagovat
Theft90

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele