základní skupiny - skupina B, 2. kolo
28.09.2017 21:05 CET
2 : 3
(2:0)

Reportáž

FK Partizan - Dynamo Kyjev 2:3

Fotbalisté ukrajinského Dynama Kyjev na úvod skupiny otočili duel s albánským Korce a stejný kousek se jim povedl proti dalšímu výběru z balkánského poloostrova - tedy srbskému Partizanu. Po prvním poločase ztráceli dvě trefy, nicméně po obrátce se dostali do hry díky proměněnému pokutovému kopu a rozhodující branku vstřelili necelých deset minut před závěrečným hvizdem. Domácí výběr tak má na kontě stále jeden bod.

Úvodní dvacetiminutovka nepřinesla nic zajímavého, poté se do první větší možnosti dostali hosté. Cyhankov si na pravém křídle vyměnil balón s Harmašem, který našel v pokutovém území soupeře Gonzáleze, ovšem ten nedokázal zblízka vyzrát na brankáře Stojkoviče. Ve 34. minutě šli z ničeho nic do vedení domácí, když skóroval Ognjen Ožegovič. Třiadvacetiletý útočník využil skvělé práce Leandreho Tawamby a pak nekompromisně rozvlnil síť.

Aktivně napadající Tawamba totiž obral o míč laxního protihráče a poté ho předložil do předbrankového prostoru právě Ožegovičovi, jenž z první zamířil ke vzdálenější konstrukci. Partizan zvýšil své vedení tři minuty před přestávkou, tentokráte zamířil do černého Tawamba. Zkušený sedmadvacetiletý Kamerunec obdržel nahrávku od Soumaha, prodral se do šestnáctky Kyjeva a vzápětí chladnokrevně pálil přímo pod horní tyčku.

V nastaveném čase to mohlo vypadat s Dynamem ještě hůře, když zaspalo při rozehrávce a málem si vsítilo ukázkový vlastní gól, gólman Koval se včas vrátil a na brankové čáře zabránil další pohromě. Hosté se dostali zpět do hry o bodový zisk v 54. minutě. Po střele Pivariče zahrál rukou ve vlastním pokutovém území Ožegovič a byla nařízena penalta, ke které se postavil Júnior Moraes.

Ten nabídnutou možností nepohrdl a poslal Stojkoviče na opačnou stranu - 2:1. Po hodině hry měl na hlavě srovnání obránce Vida, ale po pasu Moraese se s fantastickým zákrokem vytáhl Stojkovič. Mírný favorit tohoto duelu srovnal stav v 68. minutě. Besedin obdržel míč na pravou stranu šestnáctky a následně ho zpětně předložil pro nabíhajícího Vitalije Bujalskyjho, který zamířil k bližší tyči kolem bezmocného strážce srbského klubu.

Ihned na to si Partizan mohl vzít vedení zpět, ale Ožegovič nedokázal z osmi metrů propálit famózního Kovala. V 73. minutě to zkusil z dvaceti metrů Harmaš a Stojkovič si dokázal poradit, jenomže v 84. minutě inkasoval potřetí. Dynamo dokonalo obrat zásluhou druhého gólu Moraese, který se po ráně Bujalskyjho do pravé tyče dostal k dorážce a zblízka překonal Stojkoviče, jenž se po této ráně natahoval marně.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, onlajny.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
EverlastD

3:3

Reagovat
HullCity

Opět otřesný 1.poločas od Dynama...dokonce 2:0 prohrávali a naprosto po zásluze!!Kadár k smíchu,což se dalo čekat,že bez Chačeridiho to bude špatné.Proti těmhle slaboučkým týmům to zatím vychází,ale pokud se podaří postoupit tak hrát jako v 1.poločase už prostě nesmí.

Reagovat
didosh

Sledujes Dynamo často?Jak hraje v domácí lize?A ten Partizan byl slabý?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele