základní skupiny - skupina B, 5. kolo
23.11.2017 21:05 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

FK Partizan - BSC Young Boys 2:1

Hráči srbského Partizanu dokázali v domácím prostředí zvládnout zápas podzimu se švýcarským Bernem a porazili ho 2:1, zajistili si tak postup do jarní fáze Evropské ligy a nic na tom nezměnila ani senzační výhra albánského Korce nad ukrajinským Dynamem Kyjev. Bělehradský klub má v tuto chvíli osm bodů a je tři body právě před albánským rivalem, ten ho díky lepším vzájemným střetnutím o dvaatřicítku nejlepších v EL již nepřipraví.

Naopak Young Boys Bern se s relativně "hratelnou" skupinou předčasně loučí, ani na pátý pokus nedokázal zvítězit a klesl na poslední čtvrté místo se třemi body. Momentálně může myslet pouze na třetí pozici ve skupině B a tu si zajistí jen při případné výhře na závěr proti Korce. Naopak Partizan kromě postupu může myslet i na první místo. Na Dynamo ztrácí dva body, proto by potřeboval za čtrnáct dní na ukrajinské půdě zvítězit.

Partizan měl naprosto skvělý vstup do zápasu a z první vážnější akce už po dvanácti odehraných minutách šel do vedení. Naprosto parádní centr do předbrankového prostoru poslal Jankovič a nabíhající kamerunský útočník Leandre Tawamba Kana dokázal hlavou překonat bezmocného brankáře von Ballmoose. Hosté se však nevzdali a ve 25. minutě se vrátili do hry o postupu, vyrovnávací trefu vsítil Moumi Ngamaleu.

Třiadvacetiletý kamerunský záložník využil rohového kopu a následného odrazu od nic netušícího Kany, zblízka pak bez větších potíží rozvlnil síť. Od tohoto momentu se hra srovnala, bělehradský klub se k radosti většiny příznivců na stadionu Partizana opět dostal do vedení v po změně stran v 53. minutě. O rozhodující gól se postaral Ognjen Ožegović, jenž využil parádní práce Kany a finální přihrávky od Pantiče.

Kana se skvěle protáhl na pravém křídle a poté předložil balón Pantičovi. Ten chytře přihrál pod sebe a nabíhající Ožegović se z jedenácti metrů trefil přesně k tyči, von Ballmoos neměl šanci zasáhnout. Necelou čtvrthodinu před koncem mohl definitivně rozhodnout Tawamba Kana, jenomře po rychlém přečíslení ho brilantně levou nohou vychytal von Ballmoos. V páté nastavené minutě mohl srovnat Fassnacht, avšak v klíčový okamžik po pasu Mbabua rozvlnil boční síť.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, onlajny.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1, 1:2

Reagovat
mstain

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bandita_Harry

PARTIZAN SAMPION !!!!

Reagovat
smazaný uživatel

yessss

Reagovat
Bandita_Harry

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele