základní skupiny - skupina E, 2. kolo
28.09.2017 21:05 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Everton FC - Apollon Limassol 2:2

Všechny anglické kluby doposud v Evropských pohárech neztratily ani bod, tedy až na ty z Liverpoolu. Jak Liverpool, tak Everton totiž naopak na svou první výhru v Lize mistrů, resp. Evropské lize stále čekají, naposledy od ní dělily evertonské v zápase s Apollonem Limassol pouhopouhé tři minuty. Kyperský klub navíc závěr utkání po vyloučení Roberge dohrával v oslabení, přesto však dokázal zareagovat na branku Vlašiće a zásluhou Héctora Yusteho v Goodison Parku vydřeli nečekaný bod za remízu 2:2.

Poté, co Everton před dvěma týdny inkasoval debakl 0:3 na půdě italské Atalanty, potřebovali Toffees proti papírově slabšímu soupeři na vlastním stadionu nutně naplno bodovat. Pošramocené sebevědomí týmu se od té doby díky výhrám nad Sunderlandem s Bournemouthem podařilo napravit, jenže hned ve třinácté minutě si svěřenci Ronalda Koemana cestu k vítězství pořádně zkomplikovali. Ashley Williams totiž před vlastní šestnáctkou namazal Antonu Maglicovi, jenž poslal do ohně výtečný přízemní centr k nohám osamoceného Sardinera. Na jeho ránu z voleje sice Jordan Pickford dokázal zareagovat, ovšem míč v cestě do brány pouze zpomalil a u případné dorážky byl stejně jako první právě Sardinero.

Topící se domácí však jen chvíli nato dostali záchranný kruh, který jim hodil Héctor Yuste. Ten totiž pod tlakem Sandra Ramíreze chtěl vrátit míč brankáři Brunovi Valemu, který se mezitím přemístil více do strany. Nepovedená malá domů se rázem stala snadnou kořistí číhajícího Waynea Rooneyho, jenž snadno uklidil míč do prázdné branky. Když ještě do přestávky neuspěli v zakončení jak hříšník Yuste, tak na opačné straně Davies se Sigurdssonem, odcházelo se o přestávce do kabin za nerozhodného stavu.

Po změně stran na trávník místo defenzivně laděného Gueyeho vyběhl forvard Nikola Vlašić a byl to právě mladý chorvatský talent, kdo se postaral o obrat skóre. U zrodu celé akce byla zablokovaná Rooneyho přihrávka, která se odrazila k Sigurdssonovi, a islandský záložník pohotovou kolmicí vysunul právě Vlašiće. Zbývalo již jen přesné zakončení na přední tyč a Everton vedl 2:1.

Už tak bídnou situaci hostí ještě v závěru umocnil Valentin Roberge za srážku s Calvertem-Lewinem, po níž uviděl nekompromisní červenou kartu. Ani v oslabení ale hosté nesložili zbraně a v osmaosmdesáté minutě se dočkali šokujícího srovnání zásluhou dřívějšího viníka Yusteho, jehož povedená hlavička ze standardní situace skončila v síti. V samém závěru hektického večera měl ještě jedinečnou možnost vrátit vedení Evertonu Dominic Calvert Lewin, jenže tváří v tvář Valemu svou hlavičku zblízka nestihl řádně umístit. Evertonští tak mají jen první bod ve skupině za remízu 1:1.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
EverlastD

2:1

Reagovat
iamek

Koemane vydrz <3

Reagovat
smazaný uživatel

Koeman out

Reagovat
Whitemedia

už vloni bylo pozdě.. táhni Koemane

Reagovat
Nikikrew

Curaci fakt. Podat na nich to je ako za trest

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele