základní skupiny - skupina B, 6. kolo
07.12.2017 19:00 CET
4 : 1
(3:1)
Stadión:
Olimpijskyj, Kyjev

Reportáž

Dynamo Kyjev - FK Partizan 4:1

Ukrajinské Dynamo Kyjev napravilo předchozí zaváhání s albánským Korce a tentokráte nedalo srbskému Partizanu žádnou šanci na úspěch, před vlastními fanoušky přehrálo bělehradský výběr vysoko 4:1. K jistotě prvního místa mu stačil bod, nakonec skupinu B ovládlo se třinácti body a před druhým Partizanem si vytvořilo konečný pětibodový náskok. Domácí rozhodli o svém úspěchu již v úvodní půlhodině, kdy skórovali hned třikrát.

Do první možnosti se dostali hosté v 5. minutě, nepříliš razantní střela Evertona Luize z velké vzdálenosti skončila na břevně. Neuběhlo ani šedesát sekund a na druhé straně otevíral skóre Mykola Morozjuk. Ten se po ráně z hranice šestnáctky a následném zákroku brankáře Stojkoviče probojoval k dorážce na pravé straně a z mírného úhlu bez potíží rozvlnil síť. Ve 28. minutě zvyšoval vedení Dynama tradiční kanonýr Júnior Moraes.

Zkušený třicetiletý Brazilec využil vodorovné nahrávky od Morozjuka a ze dvou metrů dostal míč do branky. Za další tři minuty skóroval stejný hráč podruhé a znovu to bylo po dobré nahrávce od Morozjuka. Tentokráte u pravé tyče zpracovával balón a posunul si ho dopředu, nikým neatakován hlídal trajektorii dráhy míče - 3:0. V nastaveném čase se mohl kyjevský klub prosadit počtvrté.

Po rychlém brejku se zcela osamocen zjevil před Stojkovičem nabíhající Šaparenko, ale zblízka napálil boční síť. Hostům svitla naděje na bodový zisk ve čtvrté minutě nastavení, kdy byl nařízen pokutový kop za podražení Morozjuka na Soumaha. Odpovědnost na sebe vzal Marko Jevtović a nemýlil se, tvrdou střelou se trefil k pravé tyči. Gólman Buščan sice vystihl směr, jenomže k úspěšnému zákroku měl daleko.

Obrázek hry se nezměnil ani po přestávce. V 50. minutě se odhodlal ke střelbě Pantič a mířil do vzdálenějšího horního rohu, Buščan fantasticky odvrátil na rohový kop. Po necelé hodině hry chtěl snížit na rozdíl jediné trefy Kana, avšak zblízka trefil Buščana do obličeje. Odpor Partizanu byl zlomen zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem po jasném podražení Miletiće na rozběhnutého Cyhankova. Penaltu chladnokrevně proměnil Moraes a zkompletoval svůj hattrick. V 87. minutě přidal pátý gól Kyjeva střídající Bjesjedin, který nebyl uznán kvůli ofsajdu.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Seydou Doumbia

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele