1/16 finále - 1. zápasy
15.02.2018 21:05 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Celtic FC - Zenit Petrohrad 1:0

Hráči Celticu Glasgow překvapili v domácím prostředí vysoce favorizovaný Zenit, od samého začátku hráli odvážně a svým pojetím dokonale zaskočili ruského giganta. Ve čtvrtečním zápase si vytvořili více vyložených šancí a jednu z nich zužitkovali zhruba čtvrthodiny před koncem. Hosté rozhodně zaostali za očekáváním, předvedli totiž ustrašený výkon a lehce se na nich projevila i nerozehranost způsobená přestávkou v lize.

Z prvního poločasu byla zajímavá pouze úvodní čtvrthodina. Domácí vstoupili do zápasu s velkým nasazením a už po necelých dvou minutách se v obrovské možnosti ocitl Tierny, ale závaru před gólmanem Luněvem využít nedokázal. Za další tři minuty našel Eboue svým pasem volného Dembelého, jenomže francouzský útočník se před Luněvem nedokázal dobře zorientovat a balón se od něho odrazil na druhou stranu od branky Zenitu.

V 9. minutě se opařený ruský velkoklub dopustil hrubky v rozehrávce, v pokutovém území se dostal ke střele Nitcham a pravačkou minul o několik decimetrů bližší tyč. O čtyři minuty později se ve stoprocentní šanci zjevil Callum McGregor, avšak ani on nedokázal zblízka vyzrát na famózního Luněva. Z následného protiútoku mohli z ničeho nic udeřit hosté, nicméně po průniku kapitána Criscita nabíhající Zabolotnyj nevyzrál na vyběhnuvšího brankáře de Vriese.

Zenit poté ještě dorážel hlavičkou z deseti metrů, avšak jeden z hráčů skotského giganta vykopával míč do bezpečí těsně před brankovou čarou. Následně tempo hry výrazně opadlo, po vyložených příležitostech se naprosto slehla zem. Celtic sice měl územní převahu a rozvíjel nebezpečnější útočné akce, jenomže do zakončení se prakticky nedostával. Změna nenastala ani po přestávce, fanoušci v Celtic Parku se dočkali dalšího vzrušení až v 61. minutě.

Ze střední vzdálenosti se opřel do míče Eboue a Luněv měl s touto bombou problémy, na poslední chvíli vyrážel ke svým spoluhráčům. Celtic nakonec zužitkoval svou mírnou převahu v 78. minutě. Po brejku převzal míč Musonda, ve finální fázi uvolnil parádním obloučkem Calluma McGregora a ten nekompromisně zavěsil pod břevno. Ve zbývajících minutách již tým z Glasgow těsný náskok udržel a do odvety si tak poveze nadějný výsledek.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Seydou Doumbia

0-2

Reagovat
smazaný uživatel

I really enjoy here,I would like say thanks to the admin for bring this great thing for us http://myglobalclip.com. Here are lots of technical points which you should learn.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele