základní skupiny - skupina B, 1. kolo
14.09.2017 19:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

BSC Young Boys - FK Partizan 1:1

Fotbalisté švýcarského Bernu nedokázali potvrdit úlohu mírného favorita proti srbskému Partizanu a v domácím prostředí se s ním rozešli smírně v poměru 1:1, což je pro ně bodová ztráta. Zajímavý byl především první poločas, kde během úvodní čtvrthodiny padly obě branky a diváci se dočkali i více vyložených příležitostí. Hosté ve druhém dějství předvedli zodpovědný výkon v defenzívě a bod si určitě zasloužili.

Domácí sice měli více ze hry a opticky na hřišti dominovali, na druhou stranu Partizan až zase tolik nezaostával. Do vedení se dostal z první vážnější akce čtvrtečního střetnutí, po jedenácti minutách se prosadil Marko Jankovič. Hostující brankář Stojkovič nejprve vyrazil bombu Nsameho a tím vyslal svůj výběr do rychlého brejku. Po přihrávce od Tošiče skóroval právě dvaadvacetiletý Jankovič, jenž z dvanácti metrů zamířil naprosto přesně k bližší tyči.

Neuběhly ani tři minuty a švýcarský celek srovnal stav. Po centru z pravého křídla a přistrčení od Assalého se balón odrazil na hranici pokutového území, kde se do něj opřel Christian Fassnacht a nekompromisně propálil vše před sebou. Zhruba po dvaceti minutách mohl Partizan znovu poslat do vedení Jankovič, tentokráte hlavičkoval těsně vedle vzdálenější konstrukce. BSC spálil obrovskou tutovku ve 25. minutě.

Po rohovém kopu se míč odrazil na kopačku Assalého a ten stanul v tváří tvář proti Stojkovičovi, ale zblízka ho prostřelit nedokázal. Za další dvě minuty zahrozil Nsame, jeho střela byla na poslední chvíli sražena na rohový kop. Do ještě větší možnosti se Young Boys dostal ve 29. minutě kvůli zaváhání Stojkoviče, po chytrém lobu se stal zachráncem srbského týmu Ostojič a balón odvracel hlavou do bezpečí až z brankové čáry.

V dalším průběhu se hra přeci jen uklidnila a obě defenzívy začaly pracovat mnohem lépe. Situace se nezměnila ani po přestávce. Bern se sice častěji nacházel na polovině soupeře, nicméně vypracoval si pouze jednu gólovou možnost. V 70. minutě střílel z deseti metrů osamocený Sow, Stojkovič se vyznamenal parádním zákrokem. BSC pojede za čtrnáct dní do Albánie a utká se s Korče, FK přivítá vysoce favorizovaný klub z Ukrajiny - tedy Dynamo Kyjev.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
EverlastD

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Theft90

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele