osmifinále - 1. zápasy
08.03.2018 19:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Red Bull Salzburg potrestal matnou Borussii dvěma góly

Vestfálsko zažilo sportovní šok, protože výhru a cenné dvě vstřelené branky má na svědomí Red Bull Salzburg! Rakouský velikán poměřil s domácí Borussií síly velmi úspěšně a především díky střelci Valonu Berishovi získává náskok do odvety. Kromě první penalty Berisha zvládl přidat další branku, takže snížení Schürrleho na srovnání nestačilo.

Trenér Peter Stöger se ocitá pod tlakem a jeho herní filozofie se pro mnohé stává pochopitelnou stejně snadno jako myšlenky Wilhelma Windelbanda. A po dnešním výsledku to rozhodně nebude lepší, protože Borussen dostali lekci od Salzburgu. Borussia přitom doma nenastoupila vůbec špatně a hned v úvodu hodně hrozila.

Jako první zakončoval André Schürrle, ke kterému sklouzl balon. Zkušený útočník Schürrle se ale trochu unáhlil a pálil mimo. Ani hosté se ale nijak nehodlali zakopat před vlastním pokutovým územím a parkování pověstného Mourinhova autobusu jim bylo cizí. Snahou změnit skóre co možná nejdříve a nejvýrazněji hýřil především mladý záložník Valon Berisha.

Ten se nejprve dostal v 9. minutě do zakončení, načež v akci pokračoval neméně úspěšně střeleckým pokusem se prezentující Amadou Haidara. Na to, že Borussia hrála doma a že jí její fanoušci vytvářeli opravdu parádní atmosféru, tak se Stögerovi svěřenci příliš nepředváděli. Ani ofenzivní hrozba jménem Michy Batshuayi nebyl příliš vidět. Jeho roli lídra ofenzivy se snažil plnit André Schürrle, který se dostával do střeleckých pozic jedna báseň.

Krátce před odchodem obou týmů do šaten se zrodila velká šance hostí, kteří hráli maximálně efektivně a jednoduše. Nejprve se před brankáře Romana Bürkiho dostal Hwang Hee-chan, který jej ale z velké blízkosti nepřekonal. Odražený míč posléze mířil hlavou do brány dobíhající Munas Dabbur, jenže jemu zkazil radost pohotový obránce Marcel Schmelzer.

Ještě v rámi první půle hrozil Valon Berisha, jenže jeho střela mířila těsně vedle. Domácí si nicméně nedali pozor a jeho varování bezděčně odmítli respektovat. Tři minuty po změně stran se faulu ve vlastním pokutovém území dopustil obránce Ömer Toprak a sudí Vinčić pískal penaltu! K ní se postavil dosud hodně aktivní Berisha a bezpečně ji proměnil - 1:0 pro Salzburg!

Aby se domácí hráči nestihli příliš vzpamatovat, rakouský celek jim ihned zasadil další branku. A ta, jak se později ukázalo, byla rozhodující. Stefan Lainer se dostal do vápna a nahrál do druhé vlny na Berishu, který si s celou akcí poradil po svém. Krásnou ranou nedal Bürkimu šanci zasáhnout a navýšil vedení svého celku!

To už bylo pro Borussii hodně tíživé a trenér Stöger si toho byl velmi dobře vědom. Do hry poslal útočné duo Maximilian Philipp a Christian Pulisic, což mělo na Borussii hodně pozitivní efekt. Právě Pulisic totiž centroval před branku, kde byl kromě obránce také André Schürrle. Po hodině hry neměl s brankářem Alexanderem Walkem slitování a prosadil se - 2:1. Víc už ale domácí Borussia nezvládla.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (18)

Přidat komentář
Houfi

1:1

Reagovat
Bastaron

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
checitto

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

vzdy ma bavilo sledovat kazdy zapas BVB, najlepsie to bolo za Kloppa jeho futbal je proste uzasny.. za Tuchela to bolo viac na drzanie lopty ale stale to bolo vyborne.. Ale na toto co predvadzaju tuto sezonu sa neda divat uz sa ani netesim ze si zapnem zapas lebo viem ze ma to absolutne nebude bavit..

Reagovat
smazaný uživatel

hrajeme pořádnou tužku, nemáme tvář, útočná fáze úplně žalostná

Reagovat
vladino10

Dortmund, kto sa má pre boha na toto pozerať

Reagovat
smazaný uživatel

Na tohle se prostě nedá dívat... snažím se, ale nejde to!

Achjo... přesně jak jsem říkal: Stöger absolutně bez plánu, myšlenky, herní filisofie.

Nesmírna chyba minulou sezonu vyhodit Tuchela. Nesmírná.

Reagovat
smazaný uživatel

taky jsem měl 100 chutí to vypnout...

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Bastaron

Reagovat
Tomanatura

Reagovat
smazaný uživatel

Za 500 jsem to dal

Reagovat
RadekVonCZE

Kosovo je Srbsko!

Reagovat
smazaný uživatel

fiasko, obrana nic, útok nic

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele