základní skupiny - skupina D, 1. kolo
14.09.2017 19:00 CET
1 : 5
(0:3)

Reportáž

Austria Vídeň - AC Milán 1:5

Austria předvedla v evropských pohárech jeden z nejhorších výkonů posledních let, a i když se jí postavil velký evropský favorit, ostudu v podobě pěti inkasovaných branek rozhodně nečekala. AC Milán ukázal, že s Evropskou ligou to letos myslí s největší pravděpodobností hodně vážně, a z Vídně si odvedl zcela zasloužené tři body.

Výtečný výkon předvedl především útočník André Silva, jehož milánský celek koupil letos v létě z Porta za skoro čtyřicet miliónů euro. Portugalec zaznamenal hattrick za trvání zhruba jednoho poločasu a byl základním článkem hostujícího úspěchu. K němu se ještě střelecky přidal Hakan Calhanoglu a Suso, za domácí přidal čestný zásah Alexandar Borkovic.

Italský klub roztočil svůj kolotoč už od úvodních minut a prakticky po dvaceti minutách hry bylo o vítězi tohoto duelu rozhodnuto. Už ve třetí minut mohl skórovat Calhanoglu, který pravačkou z halfvoleje mířil na bližší tyčku, nicméně u ní dobře zasáhl gólman Hadzikic. O pár chvil později však již Rakušan mezi třemi tyčemi kapituloval.

Calhanoglu zachytil ve středu pole nejistotu rozehrávku svého protivníka, unikl s míčem po levé straně, a ten následně nasměroval do středu. Odtud balón dostal zpátky od Kaliniče, s ničím se dlouho nepáral a poslal střelu parádně do šibenice. V 10. minutě se poprvé prosadil André Silva, který snadno zužitkoval sám před brankou přihrávky Calhanoglua.

A za dalších deset minut přidali I Rossoneri třetí pojišťovací trefu. Nutno podotknout, že dlouhý pas Calhanoglua na rozeběhnutého Andrého Silvu směřoval asi do těsného ofsajdu, ale to v tu chvíli Portugalce příliš nezajímalo, a sám před Hadzikicem snadno skóroval. Z téhle studené sprchy se prostě Austria vzpamatovat nedokázala.

Svěřenci kouče Vincenza Montelly nezachytili úplně nejlépe začátek druhé půle a malinko si situaci zkomplikovali. Holzhauser z rohového čtvrtkruhu našel svým centrem na hranici brankového území nepříliš dobře hlídaného Borkovice, jenž hlavou bez větších problémů překonal z vyložené pozice brankáře Donnarummu.

Pro Austrii ovšem tahle branka byla jen jakousi cenou útěchy. AC Milán totiž do konce utkání navýšil své vedení hned dvakrát. Nejprve v 56. minutě Kessié přistrčil míč znovu na hranici ofsajdu balancujícímu Andrému Silvovi, který dovršil hattrick. A v 63. minutě opravdu parádní střelou pod břevno z dálky zakončoval přesně Suso.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
EverlastD

2:3

Reagovat
Hurrikane

0:3, reparát za Lazio

Reagovat
Theft90

0:5

Reagovat
Milan.B

skoro si trafil

Reagovat
Milan.B

0:2 FORZA

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele