základní skupiny - skupina H, 1. kolo
14.09.2017 22:05 CET
3 : 1
(0:1)

Reportáž

Arsenal zvrátil opožděný zápas s Kolínem a vyhrál 3:1

Premiéra Arsenalu v Evropské lize nabrala neočekávané zpoždění, neboť k Emirates Stadium zavítalo na dvacet tisíc kolínských příznivců a londýnský klub tak kvůli přetížené situaci při vstupu na stadion raději posunul úvodní výkop o celou hodinu. Hráčům domácího celku pak trvalo dalších pětačtyřicet minut, než se zápasu naplno zúčastnili, přesto jim to nakonec na vítězství stačilo. Na úvodní gól hostujícího Córdoby totiž Kanonýři dokázali po změně stran odpovědět zásahy Kolašinace, Sáncheze a Bellerína.

Zatímco řadu domácích příznivců nastalá situace s opožděným začátkem odradila a v mnoha sektorech zely prázdné sedačky, fanoušci Kolína byli v hledišti v hojném počtu a obzvláště je šlo slyšet od desáté minuty, kdy se hosté ujali vedení. Vše začalo nákopem za obranu Arsenalu, s nímž si dokázal vyběhnuvší David Ospina poradit, jenže odkop brankáře Arsenalu zamířil pouze pár desítek metrů před sebe, čehož pohotově využil Ospinův krajan Jhon Córdoba a povedenou ranou kolumbijského gólmana přehodil.

To Arsenal se první půlí doslova protrápil, množství změn v základní sestavě a nedostatek sebevědomí po inkasovaném gólu bylo ze hry Kanonýrů cítit na sto honů. Kolínští bez větších potíží odolávali postupným útokům papírového favorita a brankář Timo Horn musel likvidovat pouze několik nedůrazných hlaviček Oliviera Girouda. Hned v několika případech naopak hosté neměli daleko k navýšení náskoku a poločasový výsledek 1:0 byl pro Arsenal ještě přívětivým.

Do druhé půle se manažer Arsene Wenger rozhodl změnit nefungující rozestavení a s příchodem levého beka Seada Kolašinace místo Roba Holdinga přešel Arsenal na systém s čtyřmi obránci. A byl to právě bosenský reprezentant, který hned čtyři minuty po nástupu na hřiště vyrovnal, když tvrdou ranou z voleje po zablokovaném Walcottově centru propálil vše, co mu stálo v cestě.

Po hodině hry měl výtečnou příležitost na dokončení obratu Ainsley Maitland-Niles, jenž se po líbivé kombinaci s Iwobim a Giroudem na jeden dotek ocitl v samostatném úniku, jenže místo zakončení ještě volil kličku, s níž si Timo Horn poradil. V sedmašedesáté minutě však brankář Kolína přece jen inkasoval, když do té doby matný Alexis Sánchez převzal míč u levé postranní čáry, namířil si to do středu pole a krásnou ranou se trefil přesně ke vzdálenější tyči.

Osm minut před koncem pak zlepšený výkon domácích korunoval třetím gólem Héctor Bellerín. Španělský obránce dorazil do sítě Walcottovu střelu po dobré práci dua předešlých střelců Kolašinace se Sánchezem. Arsenal tak navzdory prachbídnému výkonu z první půle porazil Kolín 3:1 a do nedělního městského derby s Chelsea může jít se vztyčenou hlavou.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (365)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele