základní skupiny - skupina H, 4. kolo
02.11.2017 21:05 CET
5 : 2
(1:2)

Reportáž

1. FC Köln - BATE Borisov 5:2

Po třech prohrách a poločasovém stavu 1:2 to s Kolínem v zápase Evropské ligy proti BATE Borisov nevypadalo vůbec dobře, ovšem druhou půli německý celek zničehonic ovládl ve velkém stylu. Hosté z Běloruska se nestačili divit a po bláznivé gólové smršti si odvážejí tvrdý debakl 5:2, po němž si řádně zkomplikovali šance na postup ze skupiny H. Naděje kolínských naopak po tomto triumfu ožívají.

Domácí si připsali výtečný vstup do utkání, když hned po čtvrthodině hry prchnul obráncům soupeře Simon Zoller a nekompromisní ranou poslal Kolín do vedení. Patnáct minut nato však BATE dokázalo srovnat zásluhou Milunoviče, jemuž chytře rozehraným přímým kopem posadil míč na nohu Rios. Tentýž hráč pouhé dvě minuty nato připravil palebnou pozici i Nikolaii Sihnevičovi, jenž v těžké pozici vytáhl fantastické zakončení nůžkami, po němž míč zamířil přesně k tyči a obrat byl dokonán.

Trenér Stöger bezprostředně po přestávce sáhl k nasazení útočníka Osaka, jenž se mu takřka okamžitě za vloženou důvěru odměnil gólem na 2:2, když si na hranici pokutového území zpracoval míč na hrudi a skóroval parádní ranou z voleje. V třiašedesáté minutě pak vrátil vedení na stranu domácích Sehrou Guirassi neméně pohledným přímým kopem.

Kolínští byli v ráži a nabytý náskok ještě do konce bohatě rozšířili. Nejprve si druhý zásah večera připsal Osaka doklepnutím perfektního centru Bittencourta a v samém závěru dodal výsledku punc debaklu střídající Miloš Jojič, jenž na zadní tyči dokázal předskočit bránícího hráče a vydařenou hlavičkou vsítil pátý kolínský gól večera. Po čtyřech kolech se tak situace ve skupině H mírně zamotává, neboť za suverénním Arsenalem si mohou dělat zálusk na druhé místo stále všichni tři zúčastnění.

Stögerova družina spolu se svými fanoušky tak alespoň na chvíli unikla z černých myšlenek na působení v ligové soutěži, neboť v Bundeslize Kolín doposud stále ani jednou nevyhrál. S nově získaným sebevědomím to nyní mohou zkusit zlomit v neděli na domácí půdě proti Hoffenheimu.

Autor: Martin Kantor / uefa.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
EverlastD

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0-1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Guirassy

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele