osmifinále - 1. zápasy
08.03.2018 19:00 CET
0 : 1
(0:0)
Stadión:
Arena CSKA, Moskva

Lyon cestuje do Ruska, kde dosud nikdy nevyhrál

CSKA Moskva má za sebou tři soutěžní duely v roce 2018 a ještě ani jednou ještě neinkasovalo. Lyon by pro něj měl být podle papírových předpokladů poměrně velkým oříškem, jenže jeho forma upadá.

Francouzský Lyon jede do Moskvy, kde chce uhrát co možná nejlepší výsledek před domácí odvetou. Arena CSKA však skýtá nejednu překážku, neboť domácí jsou velmi silným týmem. Lyonu se navíc v Rusku permanentně nedaří a ještě nikdy si z Ruska neodvážel tři body. V tomto ročníku má jednu velkou motivaci navíc, protože finálové utkání bude hostit jeho vlastní stadion v Lyonu.

Francouzi teď neprožívají úplně ideální chvíle a jejich forma klesá. Trenér Bruno Genesio už musel spolknout tři poslední zápasy bez výhry, přičemž ve dvou případech se jednalo o zápasy první francouzské Ligue 1. Nejprve přišla remíza se Saint-Étienne a především zranění útočníka a tahouna ofenzivy Nabila Fekira. Bez něj Lyon prohrál čtvrtfinálový duel domácího poháru s Caen a v minulém kole Ligue 1 opět jen remizoval, když se mu do cesty postavil domácí Montpellier.

Trenér Genesio žádal mnohem lepší výsledek, což potvrdil novinářům: "Myslím, že podle toho, jak jsme hráli, jsme si zasloužili lepší výsledek. Měli jsme vyhrát, protože šancí jsme si vytvořili docela dost. Soupeř byl sice vyrovnaný, ale tři body měly být naše. Nicméně, teď se musíme plně koncentrovat jen na pohár, protože nás čeká náročná cesta a ještě těžší soupeř. Věřím však, že si přivezeme dobrý výsledek."

Lyon ještě nikdy v Rusku nevyhrál, ale domácí CSKA na tom taky není s francouzským oponentem úplně dobře. I přes výhodu domácího prostředí CSKA za poslední tři duely s francouzským soupeřem nedokázalo vyhrát. Domácí se v duelu s Lyonem musí obejít bez vykartovaného obránce Vasilije Berezuckijho, přičemž se k němu přidává ještě zraněný Viktor Vasin. Dobrou zprávu představuje Aleksandr Golovin, který se naopak po vypršení trestu může opět vrátit do sestavy.

Největším problémem hostí bude bezesporu absence mozku týmu, Nabila Fekira, který má nadále potíže s kolenem a nebude k dispozici. Mimo hru je rovněž obránce Rafael a fit není ani obránce Mouctar Diakhaby. Armádní celek figuroval ve vyřazovací fázi evropských pohárů naposledy v sezoně 2011/2012 v rámci Ligy mistrů. Jeho oponentem byl slovutný Real Madrid, který nakonec dokázal po celkovém skóre 5:2 z obou utkání postoupit dál.

CSKA má za sebou dlouhou pauzu, která ale podle všeho ruské či ukrajinské celky nijak zásadně netrápí. Dosud CSKA odehrálo v roce 2018 jen tři duely, ale prošlo přes Crvenou zvezdu po gólu Alana Dzagojeva, neprohrálo ani jednou a dokonce ještě ani jednou neinkasovalo. Změní to až oslabený Lyon?

CSKA Moskva - pravděpodobná sestava:
Akinfejev - Berezuckij, Wernbloom, Ignaševič - Fernandes, Dzagojev, Natcho, Golovin, Kučajev - Vitinho, Musa

Olympique Lyon - pravděpodobná sestava:
Lopes - Tete, Marcelo, Morel, Marçal - Ndombele, Tousart - Traoré, Aouar, Depay - Mariano

Autor: Ondřej Pražák / uefa.com, olweb.fr, goal.com

Vzájemné zápasy

Nebyly nalezeny žádné zápasy.

Nebyly nalezeny žádné zápasy.

CSKA Moskva - poslední zápasy

03.03.2018
CSKA Moskva
1:0
Ural
Premier Liga
 21. kolo
21.02.2018
CSKA Moskva
1:0
Crvena Zvezda
Evropská liga
16F 2.z
13.02.2018
Crvena Zvezda
0:0
CSKA Moskva
Evropská liga
16F 1.z
10.12.2017
Spartak Moskva
3:0
CSKA Moskva
Premier Liga
 20. kolo
05.12.2017
Man. Utd
2:1
CSKA Moskva
Liga mistrů
Sk A
01.12.2017
CSKA Moskva
6:0
FK Tosno
Premier Liga
 19. kolo
21.02.2018
CSKA Moskva
1:0
FK Crvena Zvezda
16F 2.z
13.02.2018
FK Crvena Zvezda
0:0
CSKA Moskva
16F 1.z
30.08.2012
CSKA Moskva
0:2
AIK Solna
4.př 2.z
23.08.2012
AIK Solna
0:1
CSKA Moskva
4.př 1.z
17.03.2011
FC Porto
2:1
CSKA Moskva
OF 2.z
10.03.2011
CSKA Moskva
0:1
FC Porto
OF 1.z

Olympique Lyon - poslední zápasy

04.03.2018
Montpellier
1:1
Olympique Lyon
Ligue 1
 28. kolo
01.03.2018
SM Caen
1:0
Olympique Lyon
Coupe de France
ČF
25.02.2018
Olympique Lyon
1:1
St-Étienne
Ligue 1
 27. kolo
22.02.2018
Villarreal CF
0:1
Olympique Lyon
Evropská liga
16F 2.z
18.02.2018
Lille OSC
2:2
Olympique Lyon
Ligue 1
 26. kolo
15.02.2018
Olympique Lyon
3:1
Villarreal CF
Evropská liga
16F 1.z
22.02.2018
Villarreal CF
0:1
Olympique Lyon
16F 2.z
15.02.2018
Olympique Lyon
3:1
Villarreal CF
16F 1.z
07.12.2017
Atalanta Bergamo
1:0
Olympique Lyon
Sk E
23.11.2017
Olympique Lyon
4:0
Apollon Limassol
Sk E
02.11.2017
Olympique Lyon
3:0
Everton FC
Sk E
19.10.2017
Everton FC
1:2
Olympique Lyon
Sk E

Komentáře (14)

Přidat komentář
JakubOcko

Snad to nějak uhrají aspon na remízu, když nehraje Fekir a potom doma hotovo

Reagovat
Bastaron

1:1

Reagovat
Houfi

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda absence Maria Fernandese ...Ale i přesto věřím ve výhru domácích 2:1 ..

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
deadlife

Dnes očekávám na hřišti spíš bojovnost s minimem šancí na obou stranách, ale třeba nás oba týmy mile překvapí. Rád bych viděl výhru hostujícího celku, ale s remízou bych byl též spokojen.

Reagovat
Messiáš

1:1

Reagovat
juninho8

Traore a Depay sú dnes koncovi hráči. Každá akcia u nich skončí Ak po sezóne nedajbože odíde Fekir tak sme nahraný. Bez neho je ten útok polovičný

Reagovat
Seydou Doumbia

Snad ještě vydrží jako Alex u kterého se spekulovalo že odejde tři sezony předtím než opravdu šel. Rád bych Fekira příští rok viděl naživo pokud možno v dresu OL. Nevidíš to až tak realně?

Reagovat
juninho8

No ja osobne si skôr myslím že ešte zostane. Ale to ťažko takto predpovedať. Dnes padajú už také sumy za tých hráčov že sa jednoducho nedajú odmietnuť. Uvidíme ale dúfam že zostane

Reagovat
Langi

Zas si vem, ze i bez nej to relativne staci na ligu i tym urovne CSKA...Traore i Depay maji tu nevyhodu, ze dva zapasy hraji jako bozi, casto rozhodnou i zapas individualne a pak tri zapasy zadrbou...nicmene ja se ani tohohle nebojim...pokud Fekir odejde, tak v kontextu cen a po tehle hype sezone tak za stejne penize asi jako Laca a na jeho misto je tam Aouar, ktery muze udelat ve finale podobny progres jako Tousart...a navic ve skrytu duse doufam, ze se nam Real bude snazit vymenit Mariana za Benzemu...coz by ten utok posunulo uplne na jinou uroven

Reagovat
juninho8

Relatívne to stačí ale ja som aj tak až taký naivný že by som chcel aby sme už konečne potrápili PSG na špici. Na to by ale bolo treba asi udržať všetkých hráčov čo teraz máme, priviezť nejakého druhého hrotaka, najlepšie kladivo aby boli rôzne typy s Marianom a nahradiť Morela nejakým mladým ale už preverenym stoperom. Ináč ešte doteraz som nepochopil odchod Mammannu. A samozrejme by bolo potrebné ako píšeš aby Depay a Traore vyrovnali výkony. Lebo dnes sa hlavne na Depaya nedalo pozerať. Aj keď ten roh kopol dobre a má asistenciu. Ale ta hra bola otrasná.

Reagovat
Langi

PSG bude vzdy jinde...my ikdyz utratime 100 mega za leto, oni utrati 400 a defakto je rovnou odepisou a bude jim u prdele, ze se jim ty prachy uz nevrati ani v penezich ani v uspechu...letos je bohuzel hrozne videt, co konkretne nam chybi treba i na to blbe druhe misto...Monaco nema lepsi kadr...s tim hnojem co predvedli v LM, by meli zalezt do kanalu a neoxidovat v lize takhle vysoko...ale bohuzel oni dokazi pomere rychle prepnout, vedi co musi letos presne uhrat...maji konzistenci vysledku, nedelaji blbe chyby a prumerne a podprumerne celky dokazi naprosto v klidu prehravat...nam chybi konzistence a casto jsme laxni s nedusledni...a hlavne, podobne treba jako PSG mame problem s tim, ze pokud se neco nevyviji podle predpokladu a neco nevyjde, neumime na to reagovat a zvratit to...ovsem s tim rozdilem, ze PSG se to pri te enormni kvalite stava jednou za rok v osmifinale LM s nam opakovane v zapasech s Lille a spol

Reagovat
juninho8

Aj včera to bolo pekne vidieť. Herne sme mali na viac, opticky sme boli nebezpečnejší, ale k ničomu to neviedlo a stále sme tvrdohlavo hrali to isté. Tak isto aj Bruno mal Depaya vystriedať už v 55 minúte a nie v 85. Preto by som si prial napríklad posilu do útoku typu ako bol Gomis. Proste kladivo ktoré zmení štýl hry.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele