základní skupiny - skupina L, 6. kolo
08.12.2016 17:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Villarreal těsně přehrál oslabenou Steauu, ta končí

Villarreal si dlouho zahrával proti hostům z Rumunska, ale pár minut před koncem se mu jeho úsilí vyplatilo. Prakticky po celou dobu utkání byla domácí Žlutá ponorka lepším týmem a postupuje z druhého místa. Steaua se po prohře ocitá na třetím místě a v soutěži končí.

Villarreal trochu překvapivě hrál o postup až do posledního kola, které mělo hodně zamotanou skupinu L rozklíčovat. Nervydrásající duel mezi domácím Villarrealem a hosty z Bukurešti byl jasně daný - kdo vyhraje, postoupí. I proto nehodlal ani jeden celek nechat nic náhodě a nasadil co možná nejsilnější sestavu. Villarreal byl přirozeně aktivnější, protože kvalita byla na jeho straně stejně jako zkušenosti, navíc ho vpřed hnalo domácí publikum. Nejprve se domácí pokoušeli prosadit dlouhými nákopy vpřed, na které si ale obránci rumunského celku počíhali.

Po faulu na Roberta Soriana se dostal k exekuci volného přímého kopu Trigueros, který napálil z velmi solidního místa jen rukavice brankáře Nițy. Ani ten už ale nedokázal zabránit první brance domácího celku, která se zrodila v 16. minutě. Mario Gaspar přesně nacentroval ze strany přímo na nohu Sansoneho, který sice napoprvé neuspěl, nicméně z dorážky už hostujícího brankáře překonat dokázal!

Hosté byli jako opaření horkou vodou. Věděli, že tento výsledek je pro ně maximálně nepříznivý, takže se přesunuli do kousavého útoku. Zkoušeli to především centry a nutno podotknout, že jich obránci domácího celku z LaLigy museli řešit opravdu hodně. Tým trenéra Frana Escriby tak změnil taktiku a začal se spoléhat na rychlé protiútoky a pevnou obranu.

Jeden takový útok založil Ruiz rázným odkopem, po kterém se vpřed hnal Sansone. Brankář Niță si ale poradil a jeho ránu lapil. O pouhé dvě minuty později se mu povedlo vyrazit také hlavičku Cédrica Bakambua, který krásně trefil centr Maria Gaspara. První poločas zakončil obrovskou šancí opět útočník Cédric Bakambu, který mířil do prázdné brány, jenže na poslední chvíli mu pod nohy skočil Tamaş a heroickým zákrokem zachránil Steauu!

Druhý poločas začal mnohem lépe pro hosty, což domácí ochozy nečekaly a rozhodně neuvítaly. Obránce Tamaş nacentroval do pokutového území přesně na hlavu Achima a ten neměl se zakončením potíže - 1:1.

Po hodině hry se málem prosadil Bakambu, který se dostával do jedné šance za druhou. Jenže tentokrát trefil pro změnu tyč! V dalším pokusu o skórování raději nahrával volnějšímu kolegovi Sansonemu, který ale zamířil mimo!

Hosté si celou situaci vlastně sami dost zkomplikovali, když předchozí hrdina Tamaş viděl po faulu na Soriana druhou žlutou kartu a oslabil svůj tým! A domácí trestali. Stačilo jim pár minut na to, aby Manuel Trigueros dostal nahrávku za obranu a když viděl vyběhnutého brankáře Steauy, krásným lobem jej přehodil!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
EverlastD

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
pawelFCB

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele