základní skupiny - skupina L, 4. kolo
03.11.2016 21:05 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Villarreal CF - Osmanlispor 1:2

Matný výkon, nečekané zaváhání a zbytečné komplikace v boji o postup. Asi tak by šlo sesumírovat čtvrteční utkání z pohledu favorizovaného Villarrealu, který na domácí půdě nastoupil proti Osmanlisporu a tureckému celku překvapivě podlehl 2:1. Na úvodní gól Weba ještě dokázal po změně stran zareagovat Rodrigo Hernández, jenže čtvrthodinu před koncem vrátil hostům vedení střídající Rusescu a tentokrát již Žlutá ponorka odpověď nenalezla.

Svěřenci Frana Escriby si tak po vůbec první ligové porážce, kterou utrpěli o víkendu proti Eibaru, připsali premiérový neúspěch hned také v Evropské lize. Právě jejich čtvrteční soupeř nyní okupuje čelo tabulky skupiny L, přičemž Villarreal s pěti body zůstává druhý.

Utkání s Osmanlisporem si rozhodne za rámeček nedá domácí brankář Andrés Fernández. Již v osmé minutě totiž gólman Villarrealu nedokázal vyrazit do bezpečí prudký centr z levé strany, který tak proletěl až na zadní tyč k Václavu Procházkovi a křižná rána českého stopera si proklestila cestu až k Piérru Webóvi, od nějž se míč odrazil do sítě. Po zbytek první půle tak hosté mohli zavřít zadní vrátka a frustrovat Villarreal, který si s výjimkou několika akcí Denise Čeryševa zhola nic nevytvořil.

Pouhé tři minuty po změně stran však bylo vyrovnáno. Rodrigo Hernández vzal zodpovědnost na sebe, potáhl míč až k šestnáctce soupeře a díky teči bránícího hráče mohl sledovat, jak jeho rána nabírá nezvyklou trajektorii a zapadá obloučkem za bezmocného brankáře Arikana. Kdo ovšem čekal, že by včasné vyrovnání domácí tým nastartovalo, byl na omylu. Další velké šance připadaly znovu hostům, kteří také jednu v pětasedmdesáté minutě proměnili.

Stejně jako u prvního gólu si slízne největší kritiku brankář Fernández, jenž Umarovu ránu z úhlu dokázal pouze vyrazit před sebe, kam pohotově doběhl střídající Rusescu a snadným doklepnutím míče do odkryté branky vrátil hostům vedení. Zaskočený Villarreal si na šanci k vyrovnání musel počkat až do samotného nastavení, jenže tvrdou ránu Sansoneho zvládl parádním zákrokem zastavit Arikan a zajistil tak Osmanlisporu neočekávaný triumf, který turecký klub posouvá se sedmi body na průběžné první místo.

Autor: Martin Kantor / uefa.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
pawelFCB

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
EverlastD

5:2

Reagovat
Ed_Hazard

Hmm z ničoho nič vyleteli kurzy 10 min pred zápasom z 1,38 na momentálnych 1,5

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele