základní skupiny - skupina C, 1. kolo
15.09.2016 19:00 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

RSC Anderlecht - FK Qäbälä 3:1

Hráči belgického Anderlechtu dokázali potvrdit úlohu favorita ve svém úvodním zápase základních skupin Evropské ligy proti ázerbájdžánské Gabale a zvítězili v poměru 3:1. Utkání mělo ten správný náboj a k vidění bylo mnoho vyložených příležitostí. Hosté v první půli ještě dokázali rychle odpovědět na obdrženou branku, ovšem ke konci poločasu inkasovali podruhé a čtvrthodiny před koncem jejich naděje na bodový zisk definitivně zhasla.

Do utkání lépe vstoupil domácí výběr a byl aktivnější, do první šance se dostal v 9. minutě. Po skvělé akci vymyslel nádhernou zpětnou přihrávku kapitán Anderlechtu Hanni a z levé strany našel nabíhajícího Stanciua, který střelou z voleje jen těsně minul levou tyčku. Belgický velkoklub se dostal do vedení o pět minut později, když se dokázal prosadit nejlepší střelec týmu Łukasz Teodorczyk, který v tomto ročníku zaznamenal už svůj sedmý gól.

Centr z pravé strany od Spajiče propadl až do středu pokutového území, kde se následné opřel do balónu právě polský útočník a z první nezištnou ranou zamířil do bližšího horního rohu. Ázerbájdžánský výběr na sebe nenechal s vyrovnáním příliš dlouho čekat, už ve 20. minutě skóroval Bagaliy Dabo. Ten po pasu z pravého křídla od Quarbanova a následné zblokované střele pokořil brankáře Roefa prudkou ranou z pěti metrů.

Hosté mohli otočit vývoj o čtyři minuty později, kdy si na rohový kop Ricardinha naskočil u bližší tyče Rafael a hlavou mířil těsně nad. Po necelé půl hodině hry zahrozil na druhé straně Hanni, který zkusil střelu z hodně ostrého úhlu proti vyběhnutému brankáři Bezotosnyjmu, ale míč mezi tři tyče neusměrnil. Bruselský celek podruhé v utkání vedl ve 41. minutě. Na levém křídle utekl Acheampong a přihrával před branku, skluzující Rafael nešťastně uklidil míč k bližší tyči do protipohybu Bezotosnyjho.

Necelých pět minut po změně stran mohl navýšit vedení Anderlechtu Hanni, jenže po přihrávce od Teodorczyka pálil těsně nad. Po hodině hry vystřelil ze střední vzdálenosti Chipciu a Bezotosnyj ukázkově vyboxoval balón do bezpečí. Ihned na to pálil stejný hráč z úhlu po chytré zasekávačce, na strážce Gabaly si ani tentokráte nepřišel. Domácí pokračovali v tlaku i nadále, v 66. minutě spálil další obrovskou možnost Chipciu.

Ten se řítil sám směrem k Bezotosnyjmu, avšak přízemní střelou ho nepřekonal. O osm minut později vyběhl hostující gólman skvěle proti Teodorczykovi, poté mířil těsně vedle vzdálenějšího horního rohu Stanciu. Domácí pojistili svůj náskok v 77. minutě, kdy po přihrávce od Stanciua zakončoval do odkryté branky střídající Diego Capel. A když na druhé straně netrefil prostor tří tyčí z dobré pozice Sadigov, tak se skóre čtvrtečního duelu nezměnilo.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, espnfc.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0 ,Tielemans ,Stanciu,Teodorczyk

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
KingMaster13

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0 1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
EverlastD

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Liquid

2:5

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 1...3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele