základní skupiny - skupina I, 6. kolo
08.12.2016 21:05 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Red Bull Salzburg - Schalke 04 2:0

Německému Schalke se v letošní sezoně Evropské ligy zatím nesmírně daří, o čemž svědčí plný počet patnácti bodů z pěti odehraných zápasů a jasné první místo ve skupině. Už jen pro formu tak svěřenci Markuse Weinzierla nastupovali v Salcburku k poslednímu utkání skupiny proti týmu, jenž proslul především sérií neúspěšných pokusů o účast v základní skupině Ligy mistrů, kam se Rudým býkům z Rakouska dosud probojovat nepodařilo.

Domácí zahájili utkání lépe a v sedmnácté minutě mohli jít do vedení. Kapitán Schalke, zkušený obránce Benedikt Höwedes, totiž udělal chybu, které mohl využít Lazazo, tváří v tvář Gieferovi, jenžř dnes v brance nahradil stálou jedničku Ralpha Fährmanna, ovšem k pořádné střele nedostal a ohrožení branky Schalke se nekonalo.

O dvě minuty později se ukázali i Königsblauen. Avdivaj to zkoušel z velké vzdálenosti a jeho rána vůbec nebyla špatná, naopak - Stankovic v brance Salcburku proti ní musel předvést ukázkovou robinzonádu, aby střelu hráče Schalke vyrazil mimo tři tyče.

O tři minuty později se mohl radovat kotel domácích příznivců. Salcburk šel do vedení 1:0 zásluhou branky Xavera Schlagera, jenž aktivitu Salcburku na útočné polovině proměnil ve vedoucí gól.

V druhém poločase mohli diváci sledovat sérii šancí Schalke, ani jedna však neskončila vyrovnávacím gólem - výborný gólman Stankovic si totiž poradil jak s hlavičkou Avdivaje ze šedesáté deváté minuty, tak se střelou stejného hráče z osmdesáté čtvrté.

Definitivní tečku na vítězství domácích tak dala branka z nastaveného času, kterou si připsal Josip Radoševič. Hosté ve snaze vyrovnat hráli v podstatě power play a vyslali dopředu útočit i gólmana, čehož využil právě Radoševič a trefou do prázdné branky pečetil výhru Red Bullu.

Autor: Jan Pikous / onlajny.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
EverlastD

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
pawelFCB

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Elliasson

Nejdřív Lipsko, pak Salzburg... V Gelsenkirchenu se prodávat Red Bully asi moc dobře nebudou.

Reagovat
smazaný uživatel

Meli jisty prvni misto a posetrili vic nez pulku zakladni sestavy na bundesligu, rozumny tah.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele