základní skupiny - skupina G, 6. kolo
08.12.2016 21:05 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Celta Vigo v Řecku vyhrála a postupuje

Panathinaikos v Evropské lize skončil již před tímto duelem, ale Celta Vigo měla ještě o co hrát. Musela vyhrát, pokud chtěla slavit postup. To se jí nakonec díky brankám Guidettiho s Orellanou nakonec povedlo a slaví důležitý postup do další fáze.

Zhoršující se vyhlídky Řeků se nijak nezlepšily ani v tomto duelu, do něhož na domácí straně zasáhli hráči jako Steele, Mesto, M'Poku, Zeca nebo Rinaldi. Hostující celek naopak hrál o všechno a postavil co možná nejsilnější aktuální sestavu, v níž se o útočení staral především trojlístek Bongonda, Guidetti a Orellana. S kapitánskou páskou vedl své muže do boje obránce Hugo Mallo.

Už ve třetí minutě utkání se domácí celek hnal za gólem a hostující brankář Blanco se pořádně zapotil. Rinaldi si skvěle naběhl do pokutového území, ale střelou trefil jen dobře postaveného protihráče v bráně Celty. Staré známé pravidlo "nedáš-dostaneš" dnes opět platilo, protože kapitán španělského celku o minutu později perfektně nacentroval z pravé strany, na hranici malého vápna dostal příliš prostoru John Guidetti a Celta vedla!

Pak se tempo utkání zvolnilo a do hry obou celků se vloudily nepřesnosti. Celta spokojeně vedla a nikam se nehnala. Po třiceti minutách se z rohového kopu Celty gól sice nevyklubal, ale aspoň šlo o povedenou akci. Míč totiž po odvrácení vracel do ohně hostující záložník Radoja a udělal to nepříjemnou a skákavou střelou, která zamířila těsně vedle tyče!

Domácí celek hodně tápal v obraně a především v útoku, protože nepřesnost střídala nepřesnost. Domácí také měli své šance. Nejprve to zkoušel mladý rychlík M'Poku a hned záhy po něm ještě Chouchoumis, ale ani jeden z domácích fotbalistů nedokázal prostřelit obranu Celty. Ta nechtěla ponechat nic náhodě a s přibývajícími minutami toužila po vstřelení pojišťující druhé branky v utkání.

To se jí povedlo přesně patnáct minut před koncem, když nešikovný Moledo ve snaze odkopnout balon mimo pokutové území trefil kopačkou do hrudi Johna Guidettiho a sudí pískal pokutový kop! K jeho exekuci se postavil Fabián Orellana, který se nemýlil a poslal brankáře mimo dosah střely. S ledovým klidem namířil balon do středu brány a Celta vyhrála spokojeně 2:0.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
EverlastD

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
pawelFCB

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele