1/16 finále - 1. zápasy
16.02.2017 19:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Olympiakos Pireus - Osmanlispor 0:0

Olympiakos nedokázal potvrdit roli mírného favorita a do odvety na tureckou půdu si odveze jen bezbrankovou remízu. Osmanlispor si do Pireusu evidentně přijel pro co nejvýhodnější výsledek a ve finále mu vůbec nevadilo, že v Řecku nedokázal skórovat. Domácí nepovedený zápas korunovali ještě vyloučením Bruna Viany čtvrthodinu před koncem.

Cekem sedm utkání odehráli svěřenci kouče Mustafy Resita Akcaye v novém roce a jen v jednom případě vyhráli. Vůbec nebyli v dobré pohodě před tímto utkáním. Ale možná právě proto si na žádné hrdiny nehráli. Soupeře se nesnažili skolit do kolen, předvedli zkrátka výkon, na který měli. A Thrylos na ně nedokázali najít recept.

Ačkoli se v úvodu zastřeloval Fortounis, který mířil mimo, a ani Sebá s Retsosem v koncovce neuspěli, v podstatě byli hosté pod výraznějším tlakem až v závěru první půle. Ve 41. minutě se po rohovém kopu propracoval k zakončení Alberto Botía, ovšem jeho střelu z voleje celkem v pohodě zlikvidoval brankář Karčemarskas.

Jen o pár chvil později napřáhl za pokutovým územím Óscar Cardozo, i s paraguayským útočníkem si však dokázal hostující gólman poradit. Ve 44. minutě se také mohli prosadit hosté, kteří si gólové příležitosti vytvářeli opravdu jen sporadicky, nicméně Ndiaye z úhlu napálil na bližší tyčce pouze připraveného gólmana Lealiho.

Ve druhém dějství vlastně pokračovala marná snaha Olympiakosu o nějaký přesný zásah. V 55. minutě znovu mohl skórovat Sebá, ovšem na Karčemarskase nevyzrál. André Martins se pak placírkou snažil poslat balón pod břevno, avšak jeho pokus neměl dostatečnou razanci, a tak hostující muž v rukavicích zasáhl konečky prstů na poslední chvíli.

Domácí trenér Paulo Bento poslal na hřiště Manthatise, aby posílil útok, nicméně výraznou změnu ve hře jeho týmu tohle střídání nepřineslo. Bruno Viana navíc v 74. minutě přišlápl v souboji o míč Procházku a možná ho ještě po odpískání lehce atakoval, takže obdržel červenou kartu, a v deseti pak už Olympiakos změnu ve skóre nezaznamenal.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
EverlastD

1:1

Reagovat
KingMaster13

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele