základní skupiny - skupina D, 4. kolo
03.11.2016 19:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Maccabi Tel-Aviv - AZ Alkmaar 0:0

Hráči Alkmaaru nedokázali izraelskému Maccabi Tel-Aviv oplatit porážku z úvodního střetnutí a tentokráte si z půdy soupeře odvezli bod po nerozhodném bezbrankovém výsledku. AZ v dosavadních čtyřech zápasech ani jednou nezvítězilo a se dvěma body je na poslední čtvrté pozici, nicméně za irským Dundalkem i Maccabi v tuto chvíli zaostává pouze o body dva. Maccabi se dostalo na druhou pozici o skóre před Dundalk.

Do utkání lépe vstoupil izraelský výběr, který se do první vážnější příležitosti dostal v 11. minutě. Do pokutového území soupeře si naběhl Ben Haim a technickou střelou nevyzrál na brankáře Rocheta, následně se neuchytila ani jedna ze dvou dorážek izraelského hráče. Neuběhla ani minuta a z pravého křídla postupoval na Rocheta osamocený Kjartansson, jenže ještě ve větší možnosti mířil po zemi vedle vzdálenější tyčky.

Hosté se poprvé ozvali po pětadvaceti minutách, kdy po nahrávce Bel Hasaniho pálil z první z osmi metrů Garcia, nicméně prostor tří tyčí vůbec netrefil. Zhruba pět minut před přestávkou mohl přetavit domácí tlak ve vedoucí gól Dasa, ale jeho dělovka z dvanácti metrů minula levou tyč o několik decimetrů. Ihned po změně stran se dopustil velké hrubky Rochet, kterému se nepovedl odkop, naštěstí pro jeho tým do sítě nezamířil.

V hostujícím dresu byl nejvíce vidět Garcia, jenž se mohl stát hrdinou krátce po hodině hry, avšak z levé strany napálil pouze nohu brankáře Rajkoviče. V polovině druhého poločasu se ukázal ostrostřelec Alkmaaru Mühren. Ten se dostal na hřiště v 55. minutě a svou střelou z přímého volného kopu zamířil těsně vedle tyče. Hosté byli oproti prvnímu dějství mnohem aktivnější a v druhé pětačtyřicetiminutovce měli více gólových příležitostí.

V 74. minutě se na pravé straně pokutového území ocitl další střídající hráč Dabney a mohl si vybrat, kam balón usměrní, do své střely dal příliš razance a prostor tří tyčí vůbec netrefil. Do poslední možnosti čtvrtečního duelu se dostalo Maccabi o sedm minut později, když si Micha srovnal balón na pravačku, jenomže ani jeho zakončení nebylo přesné. Alkmaar v příštím kole zavítá na půdu Dundalku a v Irsku sehraje veledůležitý souboj o postup.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, az.nl

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
pawelFCB

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
EverlastD

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele