základní skupiny - skupina H, 3. kolo
20.10.2016 19:00 CET
1 : 1
(1:0)
Stadión:
Torku Arena, Konya

Reportáž

Konyaspor - SC Braga 1:1

Fotbalisté portugalské Bragy nedokázali zvítězit ani ve svém třetím utkání v základní skupině Evropské ligy a na půdě nováčka z tureckého Konyasporu uhráli pouze bod po nerozhodném výsledku 1:1. Jeden z favoritů této skupiny je tak stále na třetí pozici s pouhými dvěma body a ve druhé polovině soutěže bude mít co dohánět. Konyaspor vybojoval vůbec svůj první bod na evropské scéně a je stále poslední čtvrtý, s jeho postupovými ambicemi to nevypadá dobře.

Do utkání lépe vstoupili domácí a v první desetiminutovce se dostali do dvou velkých příležitostí. Nejprve ve 2. minutě hlavičkoval z hranice brankového území Bajič, ovšem jeho nebezpečný pokus dokázal jeden z bránících protihráčů odkopnout pryč od své branky. Za dalších sedm minut se už ale prosadil Deni Miloševič, který využil nádherné kolmice od Şahinera, následně obešel brankáře Matheuse a zakončoval z osmi metrů do odkryté svatyně.

V dalším průběhu turecký výběr skvěle bránil a soupeře k ničemu nepouštěl, Braga se osmělila až po změně stran. Nejprve pět minut po přestávce musel zasahovat brankář Kirintili, který vyboxoval balón po nebezpečném pasu z pravého křídla, v 55. minutě již vyrovnal Koka. Ten využil nádherné kombinace na pravé straně, po následném pasu a zpětné přihrávce téměř od brankové čáry od Marcelinha Goiana měl už snadnou úlohu.

Portugalský favorit měl i v následujících minutách herní převahu a otočit vývoj čtvrtečního střetnutí mohl zhruba dvacet minut před koncem. Po rychlém přečíslení se dostal k balónu Alan, jenže nadějnou situaci špatně vyhodnotil a svou přihrávkou trefil jednoho z bránících protihráčů. Hosté s přibývajícím časem stále více riskovali a chtěli za každou cenu zvítězit, nakonec za tento herní projev mohli být potrestáni v poslední 90. minutě.

Po střele ze střední vzdálenosti se musel činit Matheus, který fantastickým zákrokem odvrátil balón na rohový kop. Po konečném hvizdu byli evidentně spokojenější domácí, nicméně k postupu do jarní fáze mají hodně daleko. Oba dva celky se spolu znovu utkají za zhruba čtrnáct dní v odvetě na portugalské půdě a za jasného favorita bude považována Braga. Pokud chce mít solidní šanci na další fázi, tak musí tureckého outsidera bezpodmínečně porazit.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
KingMaster13

1:1

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
EverlastD

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:1 0

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
pawelFCB

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 2..0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele