základní skupiny - skupina H, 6. kolo
08.12.2016 17:00 CET
0 : 1
(0:0)
Stadión:
Torku Arena, Konya

Reportáž

Konyaspor - KAA Gent 0:1

Fotbalisté belgického Gentu zachránili postup do jarní fáze Evropské ligy v hodině dvanácté, když rozdílovou trefu vsítili ve čtvrté nastavené minutě. Vzhledem k tomu, že v souběžně hraném utkání prohrála Braga s ukrajinským Šachtarem, obsadil belgický zástupce druhé postupové místo s osmi body. Turecký Konyaspor zůstal při své premiéře na poslední čtvrté pozici s jediným bodem a velkou díru do světa tak rozhodně neudělal.

Úvodní poločas se odvíjel v hodně opatrném duchu. Hosté sice měli mírnou územní převahu, ovšem domácí zvolili vyčkávací taktiku a díky pevné defenzívě soupeře prakticky k ničemu nepustili. V úvodní polovině navíc hrál Gent velmi pasivně, domácí poprvé zahrozili po necelých dvaceti minutách. K hlavičkovému pokusu se probojoval Meha, jenže zakončení se mu vůbec nepovedlo a mířil hodně vedle tří tyčí.

S přibývajícím časem přidávali hosté na aktivitě a kroužili kolem pokutového území soupeře. Ve 37. minutě pálil z levé strany z první Saief, jeho pokus byl sražen na rohový kop. Ještě do poločasu zahrozil belgický výběr podruhé, jenomže ve slibné možnosti podklouzl na pravém křídle Milićević. Po změně stran se obrázek hry příliš nezměnil. Gent měl sice územní převahu a vyvíjel na soupeře tlak, do první větší možnosti se však dostal až po hodině hry.

Po rychlé akci na pravé straně a následné přihrávce se probojoval k odraženému balónu Matton. Ten vypálil z otočky z osmi metrů po zemi, nicméně brankář Kirintili skvěle zasáhl nohou a poté schoval míč do rukavic. V dalších minutách se hosté nemohli dostat do vyložené příležitosti a naopak mohli inkasovat v 80. minutě. V obrovské možnosti se ocitl Jønsson, nicméně ve stoprocentní možnosti poslal balón vysoko nad branku.

Gent začal hrát vabank až v závěrečných minutách a nakonec se dočkal kýženého gólu. Ve třetí nastavené minutě ještě skvěle zasáhl gólman Kirintili, o minutu později se již prosadil Kalifa Coulibaly. Ten si po centru od Mitroviče zpracoval balón na prsa a následně z otočky vypálil z hranice pokutového území, na jeho volej tentokráte nedokázal Kirintili reagovat. Po závěrečném hvizdu vypukla v hostujícím táboře obrovská radost.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
EverlastD

3:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
pawelFCB

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cepinzcegamy

peklo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele